Haberler

Diyanet'ten AK Parti'ye Hutbe Desteği

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, bugün Cuma namazında tüm camilerde yayınlattığı hutbe büyük tepki çekti.

Türkiye twitter ve youtube yasağını tartışırken, özgürlüklerin kısıtlanmasına bir destek de Diyanet'in hutbesinden geldi. Cuma namazı için camilerde okutulan "Hürriyet ve mesuliyet" başlıklı hutbede özgürlüklerin kısıtlanabileceğine dair mesajların yer alması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Cuma namazı sonrası sosyal medyada yoğun bir şekilde Diyanet'e tepki dolu mesajlar yer aldı.

28 ŞUBAT DÖNEMİ GİBİ

28 Şubat döneminin paşaları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı son derece aktif kullanmış ve Cuma Hutbeleri Karargah onayından geçmeden okunamaz hale gelmişti. Siyaset aracına dönüşen Cuma Hutbeleri, 28 Şubat'tan sonra ilk kez aynı biçimde kullanılmaya başlandı.

"MUHALİFLER GEMİNİN DİBİNİ DELMEYE ÇALIŞIYOR"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bugün yayınladığı ve tüm Türkiye'de okunan hutbede, muhalif olan herkes geminin dibini delmeye çalışanlar olarak nitelendi. Biraz su için geminin altını delenlerin "geminin üst katındakiler" tarafından engellenmesi gerektiği anlatılan hutbede, sosyal medya ve internet de hedef yapıldı. Sosyal medya "tahribat merkezi" olarak nitelenirken, isim belirtmeden ama açık imalarla AKP'ye destek çağrısı yapıldı. Hürriyet kavramı üzerinde de durulan hutbede, yasaklamaların hürriyeti kısma anlamına gelmeyeceği ısrarla savunuldu.

ESKİ GÜNLERE Mİ DÖNÜLÜYOR SORUSU...

Diyanetin siyasetin dibine vurduğu hutbe sosyal medyada büyük tepki çekti. "Diyanet'in AKP'ye oy vermeyenleri zındık ilan etmediği kaldı" şeklinde tepkiler yükselirken, 28 Şubat'tan bu yana Cuma cemaatinin ilk kez böylesine yoğun siyasi propagandaya maruz kaldığı belirtildi.(Kaynak: Rota Haber)

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı 28 Şubat Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (120)

fatihhlisterya_42@hotmail.com:

Vaazında neden çalmak çırpmaktan bahsetmessin be hoca. Anlaşılan o ki büyükhoca öyle istemiş. (Diyanet başbakanlığa bağlıdır.) Ey büyük hoca bu dünyanın bi de öbür tarafı var.

62
8
yanıtYanıtla
ESNAFseyhunersu@mynet.com:

sen kimin diyanetisin ??Çocuklar öldürülür, susarsın.Çocuğu öldürülmüş bir ana yuhalatılır, susarsın.“Bakara/Makara” denilerek Kuran’la dalga geçilir, susarsın.Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet iddiaları arşa yükselir, susarsın.Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet iddialarına karşı “din” kullanılır, susarsın.Yalanlar söylenir, susarsın.Hakaretler edilir, susarsın.İftiralar atılır, susarsın.CHP’linin yatak odası gözlenir, susarsın.MHP’linin mahremine kamera dayanır, susarsın.Ama... Fakat... Lakin...Muktedirlerin mahrem alanlarına dalınacağına dair tevatürler ve dedikodular çıkınca...Başlarsın konuşmaya.Ve dayarsın milletin önüne 15 maddelik bildirini.Başkaları için hatırlatmadığın İslami ilkeleri, muktedirler için hatırlatırsın.Böylece ortaya...Sadece muktedirlerin hak ve hukukunu koruyan bir “din” çıkarmış olursun.Bizim inandığımız din, böyle bir din olmadığına göre...Söyler misin:Sen kimin ‘Diyanet’isin?

51
13
yanıtYanıtla
GERÇEKLER958@hotmail.com:

ALLAH BELANIZI VERSİN DİNLE SİYASETİ BİRBİRİNE KARIŞTIRIRSANIZ ÜLKE MAHVOLUR.

58
5
yanıtYanıtla
ALPTUNGAalpercnz@hotmail.com:

İMAM NE ETSİN TALİMAT TAYYİP AĞADAN GELİYOR.

49
13
yanıtYanıtla
Utanmazlarisebak@gmail.com:

Allah belanızı versin.Zaten akp camilere girdi ben camiden çıktım.Bunlar adamı dinden imandan ederler..Atatürk'ün dini siyasete alet edenler dedikleri bunlar işte..

24
36
yanıtYanıtla
bu topragın kulturu..BLACKPENCIL@hotmail.com:

partıyle hıcbır alakası yoktu cok temız bır hutbeydı..

48
12
yanıtYanıtla
KÖKÜNÜZEKIBRITSUYUf69f@web.de:

Türkiye'nin itibarini ayaklar altina aldilar,simdi sira islamiyet'te anlasilan.Ne akepeymis be.

33
20
yanıtYanıtla
OSMANprens_osman38@hotmail.com:

insanların en doğal hakkı olan hürriyet hakkından başka bişey anlatılmadı pes camide bile eleştirecek bişe çıkarılıyor

47
3
yanıtYanıtla
Osmanlı Torunufatihtulumrules@gmail.com:

Cemaat gerçekten müslümansa tabi ki AKP'ye oy verecek ne var bunda bu kadar büyütecek?

19
30
yanıtYanıtla
haysevketradoala@gmail.com:

neden akp kuranı kerimde mı gecıyor hadis temi geçıyor yeter artık dını siyasete alet ettiniz

yanıt0
yanıt0
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title