Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluşunun 94. Yıl Dönümü

Van Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

Van Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen yemekli programda konuşan Vali Murat Zorluoğlu, din görevlilerini, insanlığın geleceğine ve kurtuluşuna etki edebilecek kadim bir mesleğin mensupları olarak nitelendirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında, din görevlilerinin, alimlerin ve peygamberlerin varisi olduğunu kaydeden İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "1000 yıl boyunca İslam'ın bayraktarlığını yapan ecdadımızda, din hizmetleri hep en ön saflarda yer almıştır. Kuvayı Milliye'de de din görevlileri ön sıralarda yer almışlardır. Din görevlileri, bugün de aynı davanın varisleri olarak, aynı aşk ve şevkle bu hizmetleri yapıyor. 1924 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımız, şimdi de dünyada sıkıntısı olan kim varsa devletimizin desteğiyle onlara elini uzatıyor, yardımına koşuyor."dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Zorluoğlu ise Allah'a şükrünü dile getirerek, şehitlerimizi rahmetle yad etti ve Afrin'de görev yapan güvenlik güçlerimize selam ve dualarını gönderdi.

Din görevlilerinin insanların dini hayatı, huzuru ve iki cihan mutluluğuna hizmet eden insanlar olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, "Sizler insanlığın geleceğine ve kurtuluşuna etki edebilecek bir kadim mesleğin mensuplarısınız. İşte bu nedenle tarihin her döneminde sizlerden beklentiler yüksek ve sorumluluğunuz her zaman ağır olmuştur. Sizler sevginin, saygının, erdemin, faziletin, güzel ahlakın yaygınlaşması için çalışmalısınız. Görev yaptığınız mahallelerde özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize insanlığın ortak değerlerini, en çok da Müslümana yakışan temel değerleri, örnek teşkil ederek aktarmalısınız." tavsiyelerinde bulundu.

Terörle mücadele konusunda elde edilen başarılara da değinen Vali Zorluoğlu, din görevlilerinin de terörle mücadeleye destek olmasını isteyerek, şunları söyledi:

"Güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonları ile terörün beli kırıldı. Ama teröristle mücadele yetmez. Her boyutuyla terörle mücadeleye yoğunlaşmalıyız. Bunun için başta sizler, yani diyanet teşkilatımız, bunun yanında milli eğitim teşkilatımız, gençlik ve spor teşkilatımız, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz olmak üzere, terörle topyekun mücadele etmeliyiz. Bu noktada siz değerli din adamlarımıza da çok büyük görevler düşüyor. Camisinde imamlık yaptığınız bir mahalleden bir gencimiz kandırılıp dağa çıkarılıyorsa ve siz bundan kendinize bir sorumluluk, bir pay çıkarmıyorsanız, görevinizin bilincinde değilsiniz demektir. Terörle mücadeleye aktif destek vermeniz, özellikle de çocuklarımıza ve gençlerimize terörün korkunç yüzünün gösterilmesi noktasında çaba sarf etmeniz, aileleri bu hususta bıkmadan usanmadan uyarmanız sizlerden beklentilerimizdir. Sadakatle görev yapmakta olduğumuz devletimizin bilmesi gereken hususları geciktirmeden ilgili makamlara bildirmelisiniz."

Vali Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, ilçe müftüleri, imamlar ve Kur'an kursu öğreticilerinin de katıldığı program, din görevlilerine başarı belgelerinin verilmesi ve yapılan duayla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Nimetullah Arvas Murat Zorluoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title