Haberler

Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar İlçe Müftülüğü'nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde seminer düzenlendi.

Dinar İlçe Müftülüğü'nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde seminer düzenlendi.

Park Ala Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde konuşan İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, cami öğrencileri ve i·mam hatipler tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler hazırlandığını söyledi.

Yaşar, "249 vatan evladımız demokrasi şehidi olmuştur. Ancak aziz Türk milleti İslamiyet, Müslümanlık etrafında birleştiği, dinimize, vatanımıza, milletimize sahip çıktığımız sürece hiçbir güç bizlere zarar veremeyecektir." dedi.

Daha sonra yaz Kur'an kursu öğrencileri tarafından Yasin-i Şerif tilavetinin sunulmasıyla devam eden program, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, ilahi dinletileri, İstiklal Marşı'nın okunması ve dua edilmesiyle son buldu.

Türkiye 10.'su olan öğrenciye ödül verildi

Dinar ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Neden Satranç Oynuyorum?" konulu yarışmada 10. olan Hakime İrem Şen'e ödül verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen yarışmaya "Yoksa Olursun Mat" adlı şiiri ile katılan Dinar Menderes ilkokulu 3. sınıf öğrencisi Şen, 588 şiir arasında 10. oldu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceylan, yaptığı açıklamada, stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satrancın önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla yarışmanın düzenlendiğini söyledi.

Yarışmaya Türkiye'nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığını belirten Ceylan, "Yarışmada resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde bin 962 eser yer aldı. Türkiye çapındaki başarıdan dolayı ilçemiz adına büyük mutluluk yaşadık. Öğrencimizi, sınıf öğretmenini ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Törene Türkiye Satranç Federasyonu Afyonkarahisar İl Hakemi Fatih Toptop, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Ceylan ve Ali Güneşdoğar, Menderes İlkokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Oğuz, sınıf öğretmeni Yıldıray Boğa ile öğrencinin ailesi katıldı.

Kaymakam Şahin, demokrasi şehidinin ailesini ziyaret etti

Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişi sırasında şehit olan Şükrü Bayrakçı'nın ailesini ziyaret etti.

Şahin, ziyaretinde şehidin dedesinin ve babaannesinin acılarını paylaştı ve sorunlarını dinledi.

Demokrasi şehidi Bayrakçı'nın 15 Temmuz'da vatanı, milleti ve devleti için canını seve seve feda ettiğini belirten Şahin, aileye başsağlığı ve sabır diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şahin Mehmet Ceylan Türkiye Dinar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title