Haberler

Dil Kanseri Olan Hasta Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Ramazan Ercan - İzmir'de dil kanseri teşhisi konulan kişi, aynı seansta yapılan 5 ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ramazan Ercan - İzmir'de dil kanseri teşhisi konulan kişi, aynı seansta yapılan 5 ameliyatla sağlığına kavuştu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dilinde şişlik oluşan Tolga Savaş, özel bir hastaneye başvurdu. Tetkiklerde, dilin büyük bölümünü kanser dokusunun kapladığı, dokunun boyun bölgesine de sıçradığı tespit edildi.

Hastanenin Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde görevli Doç. Dr. Serdar Akyıldız, Prof. Dr. Murat Cem Miman, Opr. Dr. Murat Eğrilmez'den oluşan ekip Savaş'ı ameliyata aldı. Yaklaşık 8 saat süren ameliyatta, dilin üçte ikilik bölümü ile kanserin yayıldığı boyun dokusu alındı.

Doç.Dr.Serdar Akyıldız, AA muhabirine, Tolga Savaş'ın zorlu bir ameliyattan geçtiğini belirterek şu bilgileri verdi:

"Hastanın dilinin sağ kenarı ile boynun her iki tarafında kanser dokusu olduğunu belirledik. Bu tür vakaların ameliyatları çok zor oluyor. Dil, dudaklar, çene kemiği gibi fonksiyonel organları alıp yenisini koymamız mümkün olmuyor. Ancak kanser olduğu için başka çaremiz de yok. Ağız içi kanserlerin en iyi tedavisi ameliyat. Hastanın tümörü oldukça büyüktü. Tümörü aldığımızda ağzının tabanında büyük bir boşluk oluştu. Hastanın çenesi ikiye bölünerek dilinin üçte ikilik bölümü ve kanserin yayıldığı boyun dokusu alındı.

O boşluğu göğüs bölgesinden aldığımız kas ve deri parçasıyla yamadık. Hasta nefes alabilsin diye boğazından delik açtık. Aynı seansta hastaya 5 ameliyat birden yapıldı. Şu anda hastanın genel sağlık durumu oldukça iyi. Ameliyatın ardından hastamız 18 gün serumla burundan verilen mamalarla beslendi. O zaman konuşamıyordu. Şimdi ise konuşabiliyor, her türlü yiyeceği tüketebiliyor. Hastamızı çok zorlu bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşturduk. Bir süre sonra ışın tedavisi görecek."

-Hijyen önemli-

Akyıldız, dil kanserinin çok nadir görülen bir hastalık olduğunu, bundan korunmak için ağız içi temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kırık veya sivri diş ucunun sürekli dile batıp yara yaptığını, bu yaranın kansere dönüşme riskinin olduğunu anlatan Akyıldız, "Ağız ve diş sağlığı çok önemli. Dil kanseri olan hastalara baktığımızda, ağız hijyeninin bozuk olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Dilinin şişmesi üzerine gittiği hastanede dil kanseri olduğunu öğrenince şaşırdığını anlatan Tolga Savaş ise zorlu bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Dilinin büyük bölümü alınmasına karşın anlaşılır bir şekilde konuşan Savaş,

"Şimdi çok iyiyim. Hayata döndüm. Doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Savaş'ın eşi Ebru Savaş da kocasının iyileşmesine vesile olan doktorlara teşekkür etti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Ercan Murat Cem İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title