Haberler

Dikmen Halkına CHP'den Destek

Ankara Dikmen Vadisi'nde, Evleri İçin Yıkım Kararı Alınan ve Karara Direnen Bölge Halkına CHP'den Destek Geldi.

Ankara Dikmen Vadisi 4'üncü ve 5'inci etaplarda bulunan gecekondular için Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı yıkım kararına direnen bölge halkına CHP'den destek geldi.

CHP, Dikmen Vadisi'nde bulunan ve "Kentsel Dönüşüm" kapsamında yıkım kararı alınarak bir kısmı 1 Şubat'ta bir yıkılan gecekondu sakinlerinin başlattıkları direnişe destek verdi.

Aralarında İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in de bulunduğu 23 Milletvekili'nin yanı sıra il ve ilçe teşkilatı yöneticileriyle Kadın Kolları temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik CHP'li grup, yıkım kararı alınan semti ziyaret ederek bölge halkına desteklerini bildirdi.

Semt sakinlerinin kurduğu "Barınma Hakkı Bürosu"na giderek bölge halkının sorunlarının dinleyen grup, dayanışma için geldiklerini belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirdi.

"SİZİNLE DAYANIŞMAYA GELDİK"

Grup adına konuşan CHP Yerel Yönetimler Birimi Sorumlusu Oğuz Oyan, bölge halkına seslenerek, "Tebrik ederiz. 'Biz hakkımızı çiğnetmeyiz' dediniz. Biz de sizinle dayanışmaya geldik" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığı bölgede, Tapu Tahsis Belgesi olsun olmasın herkesin barınma ve konut hakkı olduğunu söyleyen Oyan, kentsel dönüşümün dünyanın her yerinde kiracı ve mülk sahiplerinin tümünü kapsadığını ve herkesin iskan edindirilmesine dönük olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümün bir sosyal sorumluluk projesi biçiminde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Oyan, "Önce insan" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tüm çalışmalarının insanı ve kentin gerçek sorunlarını yok saydığını ileri sürerek "Biz buradayız. Gökçek duysun ve gerçek belediyecilik nedir öğrensin. Sadece Gökçek de değil Başbakan'a duyurmak için buradayız" diye konuştu.

"SİZ O'NUN MİDESİNE OTURURSUNUZ"

Bölge halkına seslenen CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de Dikmen halkının yalnız olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"O Melih Gökçek'in dişleri ne kadar keskin olursa olsun sizi yutamayacak. Siz O'nun sadece boğazına değil midesine oturursunuz. Siz birlik ve beraberliğinizi bozmadığınız sürece burayı yıkamayacak."

Barınma Hakkı Bürosu Başkanı ve semt sakini Tarık Çalışkan da yalnız kendi barınma haklarını değil, iç ve dış sermayeye satılan ülke topraklarını da savunduklarını söyledi. Çalışkan, "1 yıl önce bir şey haykırdık. 'Bu topraklar bizim, kimseye satmayacağız, buradan çıkmayacağız' diye. Vadi halkı bunu onurlu bir şekilde başardı" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ SALINCAKTA HİÇ SALLANMADI"

Bölge sakinleri adına yapılan başka bir açıklamada da 1 Şubat'taki yıkım hatırlatılarak, "Bizi kendi yetiştirdiğimiz polisle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Biz evlerimize karşı yerinde islah istiyoruz. Bütçemize göre ödeme koşulları istiyoruz. Bu vadide çocuklarımız salıncakta hiç sallanmadı. Hiç parkta oynamadı ama yine de şükrettik çünkü evimiz vardı. Burada su yok, elektrik yok, kanalizasyon yok. Biz bu sorunlarla nasıl evlat yetiştireceğiz bu ülkeye" ifadelerine yer verildi.

ATATÜRK BULVARI'NDA ALT GEÇİT ÇALIŞMALARI BİTMEDİ

CHP'li grup, Dikmen Vadisi ziyaretinden sonra Kuğulu Park ve Atatürk Bulvarı üzerinde yürütülen alt geçit çalışmalarına ilişkin basın açıklaması yapmak üzere inşaat alanına gitti.

Burada açıklama yapan CHP Milletvekili Oğuz Oyan, Melih Gökçek'in, Ekim'de başlayan çalışmaların Aralık'ta biteceğini söylemesine rağmen inşaatın hala bitmediğini hatırlatarak, "Bunun adı, sorumsuzluktur, plansızlıktır, Melih Gökçek belediyeciliğidir. Buraya Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarına, demokratik kitle örgütlerine, meslek kuruluşlarına başvurmadan yapılan kentsel dönüşümün ve ulaşım politikalarının yanlışlığının teşhir etmeye geldik" dedi.

Bulvar üzerinde bulunan Büyükelçiliklerle gereken anlaşmaların proje başladıktan sonra yapıldığını iddia eden Oyan, Ankara'nın ana sorununun Melih Gökçek olduğunu savundu.

Çalışmaların büyük kısmının yürütüldüğü Remzi Oğuz Arık Mahallesi Muhtarı Süleyman Demircan da çok mağdur olduklarını ve bölgeden göç başladığını belirterek bu projenin bir an önce bitirilmesini beklediklerini söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title