Haberler

Dikiz aynasından nazar boncuğu gitti, maske geldi

Güncelleme:

Türkiye'deki koronavirüs salgınında maskeler de günlük hayatımızın bir parçası olurken uzmanlar, dikiz aynasına asılan maskelerin tek kullanımlık olduğunu aynaya asarak bekletmenin ve sonrasında tekrar takmanın sağlık açısından risk oluşturduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınıyla beraber hayatın bir parçası olan maskeler, son zamanlarda araçların dikiz aynasında "maske" takacağı olarak kullanılır hale geldi. Uzmanlar ise tıbbi ve cerrahi maskelerin araç içerisine asılması ya da bekletilmesinin sağlık açısından risk taşıdığı uyarısında bulunuyor.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını günlük yaşamı da etkiledi. Pandemi öncesinde genellikle CD, nazar boncuğu, cevşen, peluş oyuncak ve çeşitli aksesuarın takıldığı araçların dikiz aynası salgınla birlikte "maske" takacağı olarak kullanılır hale geldi. Bazı vatandaşların araç içerisinde takmayı tercih etmedikleri maskeyi dikiz aynası ile araç konsolu ya da sinyal koluna taktıkları gözlendi.

ÇOĞU ARABANIN DİKİZ AYNASINDA MASKE VAR

Maskesini dikiz aynasına takan taksici Mehmet Sağlam, "Aracımda nazar boncuğu yine var. Maskeyi de mecbur takmak zorunda kaldık. Arabamıza yolcu aldığımız esnada maske takıyoruz, kaybolmaması ve yanımızda olması için orada bulunduruyoruz. Sadece bizde değil çoğu arabada maskeler dikiz aynasına takılmış şekilde" dedi. Bir diğer araç sahibi Cemal Kocaaslan da, "Arabada tek başıma olduğum için maskeyi dikiz aynasına taktım. Ailem ya da biri olduğu zaman maskeyi normal takıyoruz" diye konuştu.

Dikiz aynasından nazar boncuğu gitti, maske geldi

"TIBBİ VE CERRAHİ MASKELERİN HEPSİ TEK KULLANIMLIKTIR"

Son zamanlarda maskelerin araçlarda yer alan dikiz aynasında asılı halde göründüğünü aktaran Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilara İnan ise, "Ancak tıbbi ve cerrahi maske olarak nitelenen maskelerin hepsi tek kullanımlıktır. Bu maskeler tekrar kullanılmamalıdır. Araç içerisine asılması ya da bekletilmesi sağlık açısından da risk taşımaktadır.

Dikiz aynasından nazar boncuğu gitti, maske geldi

"MASKELER HERHANGİ BİR YÖNTEMLE DEZENFEKTE EDİLMEYE ÇALIŞILMAMALI"

Maske, çıkarıldıktan sonra bir poşet içerisinde çöpe atılmalıdır. Maske çıkarıldıktan sonra da eller su ve sabunla iyice dezenfekte edilmelidir. Maskeler herhangi bir yöntemle de dezenfekte edilmeye çalışılmamalıdır. Güneşe astım, havalandırdım diye bir temizleme yöntemi ya da dezenfekte etme yolu yoktur. Bu işlemler maskenin yapıldığı malzemenin yapısını ve bütünlüğü bozmaktadır" şeklinde konuştu.

Dikiz aynasından nazar boncuğu gitti, maske geldi

Dikiz aynasından nazar boncuğu gitti, maske geldi

Dikiz aynasından nazar boncuğu gitti, maske geldi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title