Haberler

Dianne Reeves, kariyerinin 40. yılında Zorlu PSM'de...

Güncelleme:

Dianne Reeves, kariyerinin 40. yılında, dinleyenleri kendine hayran bırakan, eşsiz yorumuyla, "Garanti Caz Yeşili" konserleri kapsamında, 18 Nisan'da cazseverler ve hayranlarıyla, Zorlu PSM Ana Tiyatro'da buluşuyor. Konserin biletleri, bugün satışa çıktı.


Gençlik yıllarında Şikago'da trompetçi Clark Terry tarafından keşfedilen, solo kariyerine ise 1987 yılında yayınladığı kendi ismini taşıyan albümüyle başlayan ve günümüze kadar birbirinden başarılı toplam 18 albüm yayınlayan Dianne Reeves, müzik otoritelerince Dinah Washington ve Carmen McRae gibi caz müziğin efsane isimlerinin izinden giden bir ses olarak tanımlanıyor.

Ödüllerle ve başarılarla dolu büyüleyici bir kariyer

Toplam 6 dalda Akademi Ödülü adaylığı bulunan George Clooney filmi Good Night and Good Luck'ta caz şarkıcısı olarak canlandırdığı rolle hafızalara kazınan ABD'li sanatçı, bu filmde seslendirdiği şarkıyla "En İyi Caz Vokali" dalında Grammy kazandı. Norah Jones ve Aretha Franklin gibi dev isimlerle çalışan efsanevi yapımcı Arif Mardin'le çalıştığı 2003 tarihli stüdyo albümü "A Little Moonlight" ile "En İyi Caz Vokal Performansı" dalında bir Grammy daha kazanan Reeves, bu ödülü ilk kez 2001 yılında canlı albümü "In the Moment – Live In Concert" ile kazanmayı başardı.

Güçlü yorumuyla başarısını günümüzde de sürdürmeye devam eden Dianne Reeves, son olarak 5 yıl aradan sonra yayınladığı "Beautiful Lie"albümüyle 2015 yılında bir kez daha Grammy ödülü kazanmayı başardı. Sanatçı, kariyeri boyunca Wynton Marsalis, Stanley Turrentine, Lenny White. Billy Childs, Harry Belafonte, Gregory Porter, Robert Glasper, Lalah Hathaway, Esperanza Spalding. Paul Simon, James Taylor ve Bobby McFerrin gibi isimlerle farklı proje ve albümlerde çalışma şansını yakaladı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Washington Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title