Haberler

El Bab'da 14 Asker Şehit Oldu, 138 DEAŞ'lı Öldürüldü

Güncelleme:

Fırat Kalkanı harekatından acı haberler peş peşe geldi. DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab'da yaşanan çatışmalarda 14 asker şehit oldu, 33 asker yaralandı. Operasyonlarda 138 DEAŞ'lı da öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)dün DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab kentinin batısına dayanırken, bölgeden acı haberler geldi. TSK'nın açıklamasına göre dün yaşanan çatışmalarda, DEAŞ'ın düzenlediği intihar saldırıları sonucunda 14 asker şehit düştü, 33 asker de yaralandı. Bu acı gelişmeyle birlikte, 120'inci gününe giren Fırat Kalkanı harekatında verilen şehit sayısı 35'e yükseldi.

67 HEDEF VURULDU, 138 DEAŞ'LI ÖLDÜRÜLDÜ

TSK tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Açıklamada, TSK ve müttefiki muhalif güçlerin Halep-El Bab yolunu kestiği kaydedilirken, "Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskûn mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir" denildi.

FIRAT KALKANI ŞEHİTLERİ GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye'de bulunan ve dün IŞİD saldırıları ile şehit düşen 14 askerin cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Yapılacak işlemlerin ardından şehitlerin memleketlerine uğurlanması bekleniyor.


ERDOĞAN: EL BAB KUŞATILDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nişani ile düzenlediği ortak basın toplantısında El Bab'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştüğünü belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Şu anda El Bab tamamıyla ÖSO ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. Tabii, DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor. Canlı bomba olarak el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Son kısımda tabi maalesef birkaç şehidimiz oldu yaralılarımız oldu. Ama artık El Bab'ın Halep'le olan yol hattı tamamiyle ÖSO ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki El Bab, çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve El Bab'ın kendi insanı, halkı kendi topraklarına yerleşme imkanı bulmuş olur."


PARTİLERDEN İLK TEPKİLER

TBMM Anayasa Komisyonunda, AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Görüşmelerde, Anayasa Komisyonu Başkanvekili Reşat Petek Fırat Kalkanı Operasyonunda 14 şehit ve 33 yaralı olduğuna ilişkin TSK'nın açıklamasını duyurdu. Petek, şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Reşat Petek daha sonra siyasi parti temsilcilerine söz verdi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Acı haberi aldık. Bütün milletimizin başı sağolsun. Ateş bütün milletimizin yüreğine düşmüştür. Türkiye hem içeride hem dışarıda önemli problemlerle karşı karşıya. Millet olarak ciddiyet ve sağduyuyla ülkemizin birliğine sahip çıkmak zorundayız. Hırslarımızdan arınmak zorundayız. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili sıkıntılı bir sürecin içinden geçiyoruz. Türkiye'nin artık şehitlerin verilmediği, aydınlık günlerde buluşabilmesi dileğimi iletiyorum." dedi.


MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, tüm şehitlere ve Türk milletine başsağlığı diledi. Parsak, "Bu şehit haberlerinin artık son bulmasını Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, çok üzücü bir haber aldıklarını belirterek, "Bir daha böyle olayların olmaması en büyük dileğimdir." ifadesini kulandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, şehit askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Muş, "Türkiye'nin güvenliğini sağlamak, sınırını korumak, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu zorlu şartlarda yürütülüyor. Buradaki hedef, terörist faaliyetlerden milletimizin korunmasıdır. Milletimizin başı sağolsun." dedi.


ADALET BAKANI BOZDAĞ: ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bugün Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında 14 şehit, 33 yaralı bulunduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

"Mekanları cennet olsun. Ailelerine, TSK'ya, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralılar da acil şifalar diliyorum." diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye, ülkemizin ve milletimizin bekası için üzerine düşenleri kararlı şekilde yapacaktır ve buna yapmaya devam edecektir. Suriye, Irak'ta olup bitenler Türkiye'nin ulusal güvenliği ile doğrudan ilgili olduğu için orada yürüyen operasyonlar insanımızın güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Türkiye'nin ve Türk milletinin güvenliğini sağlamak ve ülkemize yönelik tehdidi ortadan kaldırmak maksadıyla yürüyen bir operasyon. Bu operasyonun siyasi saiklerle değerlendirmeye tabi tutulmasını doğru görmüyorum. Çünkü bunun üzerinde hepimizin hassasiyetle durması gerekir. Bu operasyon sırasında 138 DEAŞ'lı terörist de etkisiz hale getirilmiştir.


El-Bab'ın etrafı kuşatılmış ve önemli yerler de ele geçirilmiştir. Orada çatışmalar devam ediyor. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetleri, milletimizden ve devletimizden aldığı güçle orada DEAŞ terör örgütünü tamamen etkisiz hale getirecektir, buna yürekten inanıyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Suriye Güncel Haberler

title