Haberler

Dha Yurt;şehit Uzman Çavuş, Memleketinde Gözyaşlarıyla Karşılandı

HATAY'ın Amanos Dağları'nda PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışma şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan'ın cenazesi askeri uçakla Samsun'a getirildi.

HATAY'ın Amanos Dağları'nda PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışma şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan'ın cenazesi askeri uçakla Samsun'a getirildi. Hatay'ın Amanos Dağları'nda PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan'ın cenazesini taşıyan askeri uçak Samsun Çarşamba Havalimanı'na indi. Memleketi Samsun'un Ladik İlçesi Doğankaş Mahallesi olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Kayan'ı için burada düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri şehidin yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Şehit annesi Nariye Kayan, şehit eşi Büşra Kayan ile şehidin yakınları gözyaşları döktü. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kayan'ın cenazesi uçaktan indirildikten sonra cenaze aracına kadar askerlerin omzunda taşındı. Ardından cenazesi, cenaze töreni için Ladik İlçesi'ne gönderildi.

2011 yılında göreve başlayan şehit Jandarma Uzman Çavuş Kayan'ın babası Yaşar Kayan'ın 17 yıl önce vefat ettiği annesi Nariye Yılmaz'ın Doğankaş Mahallesi'ndeki evinde yaşadığı belirtildi. Görev yeri Ankara olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Kayan'ın geçici görevle Hatay'a gittiği 3 ay öncede izin alıp baba ocağına geldiği belirtildi. Şehidin 1 yıllık evli olduğu hamile eşi Büşra Kayan'da acı haberi Ankara'daki evinde öğrenmesinin ardından Samsun'a geldi. 5 kardeşten 4'üncüsü olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Kayan için Ladik İlçe merkezinde ikindi namazı sonrasında cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Görüntü Dökümü :

------------------------

-Askeri uçağın gelişi

-Şehitin yakınlarından detay

-Şehitin eşinden detay

-Şehitin annesinden ve eşinin görüntüsü

-Şehitin naaşının uçaktan indirilişi

-Şehitin naaşının askerlerin omuzunda gidişi

-Şehitin naaşının cenaze aracına konulması

-Cenaze aracının gidişi

-Şehitin fotoğrafı

(Süre: 02.14 Dk) - (Boyut: 259 Mb)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Kayan Samsun Politika Güncel Haberler

title