Haberler

"Cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanma talebi reddedildi

Güncelleme:

Batman'da intihar eden İpek Er'e (18) cinsel saldırıda bulunan tutuksuz sanık Musa Orhan'ın, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

SANIK SUSMA HAKKINI KULLANDI

Musa Orhan duruşmaya, Ankara'dan SEBGİS sistemiyle katılırken, İpek Er'in annesi Hakime Kılınç, babası Fuat Er ve avukatları da hazır bulundu. Tutuksuz sanık Orhan, duruşmada savunma yapmayıp, susma hakkını kullandı. Duruşmaya HDP, İHD ve bölge baroları müdahil olma talebinde bulundu.

TUTUKLANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, savunma yapmayan Musa Orhan'ın tutuklanma talebi ile dernekler, HDP ve bölge barolarının müdahil olma taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 25 Şubat 2021 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Siirt'te görev yapan uzman çavuş Musa Orhan, 18 yaşındaki İpek Er'i bir evde alıkoyarak 20 gün boyunca cinsel saldırıda bulunarak intihara sürüklemişti. 16 Temmuz'da Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son vermeye teşebbüs eden genç kadın, 18 Ağustos'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Bunun üzerine Orhan 19 Ağustos'ta çıkarıldığı Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanmıştı. Ancak Musa Orhan, bir hafta tutuklu kaldıktan sonra, 25 Ağustos'ta Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile tahliye edilmişti.

Fail Orhan hakkında "nitelikli cinsel istismar" suçundan açılan davanın yanı sıra, Er'in ölümüne ilişkin "intihara sürükleme" suçundan da yargılanması istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Musa Orhan Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı?
500

Yorumlar (60)

suçlamalar asılsız..:

ortada sadece karşılıklı rıza ile zina suçu var ve malesef zina içinde bir ceza yok. . Alı koyma yok, kadın kendi rızasıyla adamın yanına gitmiş ve evinde kalmış. . . cinsel istismar yok, flört yapmışlar zina yapmışlar. . . intihara sebebiyet yok, kadın ayrılığı kaldıramamış, kendi psikolojik sorunları. . . adam evlendikten sonra boşanacağına şimdiden ayırmış yolları, özgür idaresini kullanmış. . . adamın elle tutulur bir medeni kanuna uygun suçu yok. . . hakim de medeni Kanununa göre karar verecek. . . .

17
37
yanıtYanıtla
ADIYAMANLI:

Devlet Asker düşmanlığı yapmak isteyenlerin elinde patladı oyunları. Suçsuz yere bir adama iftira atıldı. Töre cinayeti ile kızında hayatını kaybetmesine neden oldular. Musa Orhan tekrar Tsk''ya geri döndürülmeli.

11
39
yanıtYanıtla
Himmet:

Hadi ordan neyi biliyorsun yobaz

yanıt19
yanıt6
Asker:

Kesinlikle kardeşim. . Devlet ve Asker düşmanlarının planları ellerinde patladı! Musa Orhan''ın yanındayız. . . . .

yanıt5
yanıt16
TİTANİK:

Töre cinayeti yapıldı diyelim.20 gün evlenme vaadiyle birlikte olupta, sonra başından kovdun. Daha ergen yaşta bu kız.dünyası mahvoldu.bu hainlik ona da senin gibilerede yeter.

yanıt15
yanıt0
fwe:

asker olmasına kim ne demiş bu bir suçlu ölüme sebebiyet vermiş sen ne konusuyorsun bre cahil senin bacına kızına yapsana asker mi diyeceksin canimi diyeceksin

yanıt1
yanıt0
adam ceza almaz..:

kadın kendi evden kaçmış adamın yaşadığı şehre gitmiş (kendi ayaklarıyla). . adamda evlendikten sonra boşanacağına hiç evlenmeden evine göndermiş. . . ama bu flört zamanında bişeyler yaşamışlar. . . hem siz değil misiniz evlenmeden önce flört yaşayın önce birbirinizi bi tanıyın görücü usulü ile değil önce birlikte olun diyen. . adam da sizin dediğiniz gibi yapmış. . . önce bakmış tartmış, olmuyor sonra bırakmış. . . ve birlikteliğe kadının da rızası varmış ama ayrılığa yokmuş anlaşılan. .

10
27
yanıtYanıtla
Hamdi şen:

Bende bunu anlamıyorum kendi ayağınla adamın evine git her haltı yap ondan sonra olacaklar niye adamın suçu oluyor, sen niye ordasın adam seni zorlamı kaçırdı zorlamı orada tuttu, erkeksin suçlusun o kadar yani

9
26
yanıtYanıtla
..:

Ne biliyorsunuz siz de mi yanındaydınız.tabi konuşması kolay...

yanıt11
yanıt3
Serdar:

Mahkemede susma hakkını kullanmış ve tutuklama talebi red edilmiş! O annenin bakışlarını asla unutmayın. Ilahi adalet ise mutlaka tecelli eder. Allah herşeyi gören duyan bilendir.

28
4
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title