Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

Siirt Eruh'ta çatışma: 1 şehit, 1 yaralıSİİRT'in Eruh İlçesi Çırav Dağı bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Siirt Eruh'ta çatışma: 1 şehit, 1 yaralı

SİİRT'in Eruh İlçesi Çırav Dağı bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Eruh İlçesi Çırav Dağı bölgesindeki Akmeşe mevkiinde operasyon halinde bulunan güvenlik güçlerine akşam saatlerinde, teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik görevlilerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk ateşle birlikte bir güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. Şehit ve yaralı güvenlik görevlisi, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak, Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Kaçmaya çalışan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgeye takviye kuvvetler sevkedilirken, teröristlerin kaçış güzergahları da havadan helikopterler tarafında yoğun bombardıman altına alınıyor. Bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

Haber: SİİRT,

=============================================

Uludere'de, tanksavar füzesi ve havan ele geçirildi

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK terör örgütüne ait, toprağa gömülü 2 adet AT-4 tanksavar füzesi ve 2 adet 60 milimetrelik havan ile bu silahlara ait mühimmat bulundu.

Uludere'de bulunan silah ve mühimmatla ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Uludere ilçesi Biliç Tepe Bölgesi güneyinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik kuvvetlerimizce 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı emir komutasında icra edilen arama tarama faaliyeti kapsamında PKK/KCK Terör Örgütü tarafından toprağa gömülü vaziyette gizlenmiş; 2 adet AT-4 Tanksavar füzesi, 2 adet 60mm havan, 10 adet 60mm havan mühimmatı ele geçirilmiştir. Çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

Haber: ŞIRNAK,

=========================================

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Hıdırağa Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 7 ayrı eve eş zamanlı arama yaptı. Evlerde yapılan aramalarda 170 fişek eroin, 34 hap, 60 fişek skank maddesi, 1 av tüfeği, 2 kuru sıkı tabanca,1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişinin emniyetteki soruşturması sürüyor.

Haber: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ),

==========================================

Kurtlar 30 koyunu telef edince yayladan erken döndüler

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde yaylaya çıkan 2 ailenin koyunlarına kurtlar saldırdı. Kurtların 30 koyununu telef ettiği aileler, yayladan dönme kararı aldı.

Tavşanlı İlçesi Ömerbey Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Hüseyin Sarı ile amcasının oğlu Ali Sarı, geçen Nisan ayında Karacakaş Köyü yakınlarındaki yaylaya gitti. Sarı ailelerinin koyunlarına yaylada kurtlar saldırdı. 30 koyunu telef olan aileler, can güvenliklerinin bulunmadığını düşünerek ilçe merkezine dönmek zorunda kaldı. Ali Sarı, her yıl Nisan ayında yaylaya çıktıklarını ve Eylül ayına kadar yaylada kaldıklarını belirtti. Kurtlar nedeniyle yayladan erken dönmek zorunda kaldıklarını anlatan Sarı, "Benim ve amcamın oğlunun 850'ye yakın küçükbaş hayvanımız var. Biz geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. 30 koyunumuz yaylada kurtları saldırısına uğradı. Bu kurtların domuzlar için boyunlarına çip takılıp doğaya salındığı söyleniyor" dedi. Hüseyin Sarı ise "30 kadar koyunumuzu kurtlar kaptı. Tüfekle havaya ateş ettik ama kurtlar korkup kaçmadı. Mecburen yayladan inmek zorunda kaldık. Bu kurtların vurulmasının yasak olduğu da söyleniyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Yetkilileri, yaban domuzları ile mücadele için doğaya kurtların salındığı iddialarının doğru olmadığını, Türkiye'nin hiçbir bölgesinde böyle bir uygulamanın olmadığını, doğanın dengesini bozacak herhangi bir çalışma yapılmadığını bildirdi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Haseyin Sarı ile Ali Sarı'nın konuşması

-Koyunların görüntüsü bulunuyor

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI,(Kütahya)/DHA

==========================================

Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinden "Gönüllü Turizm"

NİŞANTASI Üniversitesi öğrencileri Sinop Aşıklar Caddesi'nde 'Gönüllü Turizme' katıldı.

Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri, Sinop Aşıklar Caddesi'nde düzenlenen 'Gönüllü Turizme' katıldı. Sosyal Sorumluluk Danışmanı Sibel Karaduman, "Biz burada Nişantaşı Üniversitesi olarak danışmanlık veriyoruz ve  bu kapsamda gönüllü turizmi gerçekleştiriyoruz. Bizim hep beraber çocuklar ile yapmak istediğimiz okulda teoride öğrendiklerini gerçek hayatta sunmaları. Daha öncede Bektaşağa Köyü'nde bir ilkokula gelmiştik ve güzel bir gün geçirmiştik. Yarın ise kotra yapımını öğreteceğiz. Asıl amacımız öğrenciler Karadeniz'e geldikleri zaman farklı bir kültürü nasıl öğrenebilirlerö dedi.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Öğrencilerden detay

Sibel Karaduman ile röportaj

Detaylar

Haber-Kamera :  İbrahim ASLAN/SİNOP,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Sarı Çorlu Siirt Politika Güncel Haberler

title