Haberler

Sıcak Çatışma Kamerada! ÖSO, Burseya'yı YPG'den Temizliyor

Güncelleme:

Afrin operasyonunun 4'üncü gününde ÖSO, Azez'deki Burseya Dağı'nda sabah saatlerinde yeniden harekata başladı. İşte cepheden gelen görüntüler...

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik 'Zeytin Dalı' harekatında 4. gün... Dün akşam itibarıyla 15 nokta terör örgütünden alındı. Afrin'in kritik önemdeki Burseya Dağı'nda operasyonlar devam ediyor. Burseya Dağı'nda hareketli saatler yaşanıyor. Topçu birlikleri ise sabah saatlerinden bu yana aralıklarla Afrin'deki terör hedeflerini vuruyor.

GÜLBABA KÖYÜ'NDEN BURSEYA DAĞI'NDA ASKERİ SEVKİYAT

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Azez'deki Burseya Dağı'ndan YPG'li teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar hız kazandı. ÖSO mensupları Burseya Dağı'nda ilerleyişini sürdürürken Kilis Gülbaba köyünden Burseya Dağı'na asker sevkiyatı yapıldığı belirtildi.

ÖSO, SABAH SAATLERİNDE YENİDEN HAREKATA BAŞLADI

CNNTürk canlı yayınına bağlanan Kanal D muhabiri Cem Tekel, Burseya Dağı'ndan son görüntüleri geçti. ÖSO'ya bağlı birlikler kritik dağdaki operasyonu sürdürüyor. Gece tuzaklara karşı yer değiştiren ÖSO unsurları bu sabah saatlerinde yeniden harekata başladı.

TOPÇU BİRLİKLERİ VURUYOR

Kilis-Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden bu yana aralıklarla top atışı gerçekleştiriyor. Patlama sesleri, Kilis'in Suriye sınırındaki bazı köylerden de duyuluyor.

BURSEYA DAĞI'NDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Afrin'deki harekatta çatışmalar dün akşam terör örgütünün 'Afrin'deki Kandil'i olarak dillendirilen Burseya Dağı'nda yoğunlaştı. YPG'nin uzun süre hazırlık yapıp mevziler, tüneller kazdığı, gözetleme kuleleri kurduğu dağın bir bölümünün ÖSO, bir bölümünün terör örgütünün elinde olduğu belirtiliyor. Dağda 10 yakın örgüt üyesinin yakalandığı iddia ediliyor. Burseya Dağı, Şaran, Kefercenne ve Bülbül hattı ile birlike Afrin merkeze giriş koridoru açısından da kritik öneme sahip. Burseya Dağı hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu nedeniyle de önemli.

Özgür Suriye Ordusu, dün Burseya Dağı'ndan fotoğraflar paylaştı. Görüntülerde terör örgütün kazdığı mevziler, gözetleme kuleleri, kum torbaları görülüyor. Kaynaklar, akşam saatlerinde ÖSO birliklerinin bir miktar taktik çekilme gerçekleştirdiği, terör hedeflerinin topçu ateşiyle vurulduğu ve çatışmanın dağın eteklerinde sürdüğü bilgisini paylaştı. Dün Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları de Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi.

SIZMA GİRİŞİMLERİ ÖNLENDİ

Habertürk'ün haberine göre ise Suriye sınırları içinde kalan ve operasyonun devamlılığı için kritik öneme sahip Alika,Bulbul, Zahran, Bak Ubası, Kusanlı, Maydan, Tabah Kuy, Kara baba, Hawran Darh bölgelerinde operasyonların yoğunlaşacağı öğrenildi. Bu bölgelerde PKK, 72 saat içinde 104 sızma girişiminde bulundu. Bunlardan 61'i termal kameralarla, 31'i İHA'lar tarafından fark edilirken, 12 sızma girişimi de doğrudan sahadan gelen istihbarat bilgileri ile önlendi.

KRİTİK TEPE DE ALINDI

Zeytin Dalı harekatının Batı cephesinde ise Reyhanlı'nın karşısındaki Şeyh Hadid'e bakan en büyük tepe ele geçirildi.

BURSEYA DAĞI KRİTİK ÖNEME SAHİP

Terör örgütünün Afrin'deki Kandil'i olarak dillendirilen Burseya Dağı, Şaran, Kefercenne ve Bülbül hattı ile birlike Afrin merkeze giriş koridoru açısından da kritik öneme sahip.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kilis Azez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title