Haberler

Dha Yurt;aladağ'daki Yurt Faciası Sanıkları 5'nci Kez Hakim Karşısında

ADANA'nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt faciasıyla ilgili haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen 2'si tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

ADANA'nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt  faciasıyla ilgili haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen 2'si tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi. Aladağ'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı Süleymancılara ait cemaat yurdunda 29 Kasım 2016'de elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu çıkan yangında eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri; Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ile Cennet Karataş öldü.

5'İ TAHLİYE EDİLDİ, SANIK SAYISI 14'E ÇIKTI

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt yangınıyla ilgili olarak, kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz tutuklandı. Ara duruşmalarda sanıklardan Ramazan Dede, Ramazan Keleş, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş ve Mahmut Deniz tahliye edildi. Haklarında soruşturma izni verilen memurların da yargılanmaya başlanmasıyla birlikte sanık sayısı da 14'e yükseldi. 12 kişiye mezar olan yurt da yıkıldı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 5'nci celsesine ölen ve yaralanan çocukların ailelerinin yanı sıra CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan, Sosyal Haklar Derneği üyeleri de izleyici olarak katıldı. Sabah erken saatte geniş güvenlik önlemi altında getirilen tutuklu 2 sanıkla birlikte tutuksuz sanıklar, Kozan Ticaret Odası'nda toplantı salonunda görülen duruşmaya alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cezaevi aracının gelişi

-Zanlıların araçtan inişi

-Kozan Ticaret Odası genel görüntüsü

-Güvenlik önlemi alan polislerin görüntüsü

***

Sosyal Haklar Derneği avukatı Can Atalay'ın konuşması

Semanur'un annesi Durdu Aydoğdu'nun konuşması

İlknur Maden'in annesi Emine Maden'in konuşması

Eğitim-iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım'ın konuşması

Spor ayakkabısı ile gelen bir mağdur anne

Genel ve detay görüntüleri

Ailelerin arama noktasından girişi

Süre: 01'03" Boyut: 64.0 MB

Süre: 03'01" Boyut;184 mb

Haber: Akif ÖZDEMİR-Yaşar KORKUSUZ-Kamera: Eser PAZARBAŞI/KOZAN(Adana),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sema Nur Aladağ Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title