Haberler

Dha, Yılın En İyi Haber Ajansı Seçildi

Marmara Üniversitesi Türkçe Basın Kulübü ile Türk Kültürü Kulübü'nün gazeteci Kemal Çapraz'ın adını yaşatmak amacıyla düzenlediği "Gazeteci Kemal Çapraz 2. İletişim Ödülleri", Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Büyük Spor Salonu'nda düzenlenen törenle dağıtıldı. Doğan Haber Ajansı (DHA), yılın en iyi haber ajansı ödülüne layık görüldü.

Törende açılış konuşmasını yapan Basın Birliği Derneği Genel Sekreteri Bayram Akcan, Kemal Çapraz'ın dürüst, ilkeli çalışkan ve haysiyetli bir gazeteci olduğunu belirterek "Gazeteciliği hakettiği gibi yapmış çevresinde saygı ve itibar görmüş bir gazetecidir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. "Yılın en iyi haber ajansı ödülünü" Doğan Haber Ajansı adına İstanbul İstihbarat Şefi Hasan Erşan aldı. Erşan " Ödüller biliyorsunuz ki çalışanları motive eder. Biz ajans olarak tarafsız doğru ve tam zamanında haber yapmak için çalışıyoruz. Bu ödülün benim için başka bir anlamı var. Kemal benim için çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir arkadaşımdı. Onun adına taşıyan bu ödülü aldığım için çok mutluyum. Çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Yılın en iyi sabah programı ödülü ise Kanal D'de yayınlanan "İrfan Değirmenci ile günaydın" ekibine verildi. İrfan Değirmenci plaketini Kemal Çapraz'ın eşi Zuhal Çapraz'dan aldı. Yılın en iyi muhabiri ödülünü ise Suriye'de çatışmanın ortasında kalarak yaralanan Anadolu Ajansı muhabiri Sinan Gül'e verildi.

Gazeteci Kemal Çapraz 2. iletişim ödüllerinde plaket alan diğer kategori ve kişiler de şöyle sıralandı:

Yılın en iyi spor spikeri" Burcu Baber (CNN Türk),"Yılın en iyi spor programı" Telegol-Tv8, " "Yılın en iyi internet haberciliği ödülü" En son haber.com, "Yılın en iyi çıkış yapan kanalı" TRT Haber, "Yılın en iyi radyosu" Joy Türk, "Yılın en iyi erkek radyo programcısı" Cem Arslan (Best Fm), "Yılın en iyi kadın radyo programcısı" Ayla Demirtaş (TRT Fm), "Yılın En iyi Belgesel yapımcısı" Servet Somuncuoğlu, "Yılın en iyi tiyatro oyunu" Başbelası, "Yılın en iyi erkek dizi film oyuncusu" Cengiz Bozkurt (Leyla ile Mecnun), "Yılın en iyi kadın dizi film oyuncusu" Çiğdem Batur, "Yılın en iyi haber tartışma programı" Didem Arslan Yılmaz (Türkiye'nin nabzı), "Yılın en iyi ana haber sunucusu" Nazlı Öztarhan (Star Tv), "Yılın en iyi televizyon dizisi" (Seksenler TRT) "Kemal Çapraz Anma Ödülü" Kültür Ocakları Vakfı (KOCAV) Başkanı av. Ali Ürey'e, "Kemal Çapraz Gazetecilik Özel Ödülü" ise Hüdavendigar Onur

KEMAL ÇAPRAZ

Gazeteci ve araştırmacı Kemal Çapraz, 1964'te Kastamonu'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da yapan Kemal Çapraz, 1987'de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Kürsüsü'nde "Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı" üzerine yapan Çapraz, 1985'te fiili olarak gazeteciliğe başladı. Çapraz, özellikle Kırım başta olmak üzere, Türk dünyasını oluşturan Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı sürekli çalışmalarıyla tanındı. Türkiye, Orta Doğu, Kurultay, Türk Diplomatik gazeteleri yanında, Orkun, Tarih, Kardaşlık, Kırım dergilerinde araştırma ve makaleleriyle, "Kırım" adlı telif eserin sahibi olan Kemal Çapraz, son olarak 8 yıl boyunca aylık Ufuk Ötesigazetesini çıkardı. 16 Eylül 2008'de İstanbul Kartal'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kemal Çapraz, 2001 yılında kurduğu Basın Birliği Derneği'nin ölümüne kadar başkanlığını da yürüttü.

MAE (MK) - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Doğan Haber Ajansı Kırım Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title