Haberler

Dha İstanbul -  Yasemin Öney Cankurtaran: "Türkiye'yi Dev Bir Sığınmacı Merkezi Haline Getirdi"

Haber - Kamera: Enver Alas / İstanbul DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Ak Parti iktidarlarının sığınmacılarla ilgili politikalarının Türkiye'yi dev bir sığınmacı merkezi haline getirdiğini belirterek, "Tahminlere göre Türkiye'de 4 milyonu aşan sığınmacı varken yüzde 13'ü bulan işsizlikle bu sığınmacıların Türkiye'de barınabilmesi, geçinebilmesi çok zor görünüyor" dedi.

Yasemin Öney Cankurtaran, referandum sonuçlarının ardından Sultangazi'de teşekkür ziyaretlerinde bulundu. Sultançiftliği Mahallesi Cami Durağı Meydanı'nda CHP Sultangazi İlçe teşkilatı mensuplarıyla bir araya gelen Cankurtaran, ziyaretler öncesi burada bir basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz hafta Sultangazi'de Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan olayları hatırlatan Cankurtaran, olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Şahin'in ailesiyle görüşerek bağsağlığı dileklerinde bulunduklarını söyledi.

Yasemin Öney Cankurtaran, Ak Parti iktidarlarının sığınmacılarla ilgili politikalarının Türkiye'yi dev bir sığınmacı merkezi haline getirdiğini belirtti. Cankurtaran, "Maalesef AK Parti'nin sığınmacılarla ilgili politikaları Avrupa Birliği üzerindeki mülteciler kozu Türkiye'yi dev bir sığınmacı merkezi haline getirdi. Tahminlere göre, Türkiye'de 4 milyonu aşan sığınmacı varken yüzde 13'ü bulan işsizlikle bu sığınmacıların Türkiye'de barınabilmesi, geçinebilmesi çok zor görünüyor" dedi.

"ACİL ÖNLEM ALINMALI"

Sığınmacılara yönelik politikaların yetersizliğinden bahseden Cankurtaran, şunları söyledi:

"Bu insanlar barınabilmek için zaten ekonomik ve sosyal sorunları oldukça fazla olan varoş mahalleleri tercih ediyorlar. Bu mahallelerde de farklı kimlikler ve sosyal yapılardaki insanlarla aralarındaki en ufak bir gerilim tırmanışa geçiyor. Maalesef geçen hafta olduğu gibi Afgan bir sığınmacı ile oranın yerli vatandaşınını arasındaki gerilim büyüyüp bir gencimizin hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Bu sorunlara yönelik kalıcı politikalar üretilmeli bu mahallelerde gerginliğin daha da artmaması için acil önlemler alınması gerekiyor."

"OHAL SÜRECİNDE TÜRKİYE'DE DEMOKRASİDEN YOKSUN BİR YAPIYA ULAŞILDI"

Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, geçen pazar günü yapılan Ak Parti'nin olağanüstü kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın OHAL ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Cankurtaran, "Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, OHAL'i uzatacaklarını söyledi. Acaba soruyoruz, OHAL'i iktidar olduğu sürece 30 yıl boyunca kaldırmayan Mısır'daki Hüsnü Mübarek'e mi benzetmek istiyor? Hüsnü Mübarek gibi 30 yıl boyunca OHAL'i kaldırmayıp muhalefete ve muhalif gruplara yönelik baskı aracı olarak kullanmaya devam mı etmek istiyor? Görülen o ki, OHAL sürecinde Türkiye'de demokrasiden yoksun bir yapıya ulaşıldı. Gün geçtikçe demokrasinin azaldığı baskıların arttığı bir ortamda Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti, OHAL gücüyle kendi güçlerini daha perçinleyeceklerini sanırken uyguladıkları baskı  ve zulüm aslında onların gidişini kolaylaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

Yasemin Öney Cankurtaran, basın açıklamasının ardından Sultangazi İlçe Başkanı Mustafa Tiryakioğlu ve partililerle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Yasemin Öney Cankurtaran'ın meydana gelişi

-Partililer tarafından karşılanması

-Cankurtaran'ın açıklamaları

-Esnaf ziyaretleri

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Öney Cankurtaran İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title