Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- BOĞAZİÇİ VE MEDENİYET ÜNİVERSİTELERİNDE FETÖ OPERASYONU (2)Koray Çalışkan ve 20 profesörün de aralarında bulunduğu 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

1- BOĞAZİÇİ VE MEDENİYET ÜNİVERSİTELERİNDE FETÖ OPERASYONU (2)

Koray Çalışkan ve 20 profesörün de aralarında bulunduğu 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şu ana kadar 42 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen Koray Çalışkan'ın FETÖ imamı Cemal Uşak'la yoğun biçimde irtibatlı olduğu belirtildi.

Haber : Ümit TÜRK - İSTANBUL DHA

Boğaziçi ve İstanbul Medeniyet Üniversiteleri çalışanlarına düzenlenen FETÖ soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 72 kişiden 42'si gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nden aralarında Koray Çalışkan'ın da bulunduğu biri profesör 8 kişi ile Medeniyet Üniversitesi'nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin çoğunun Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülürken şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen Koray Çalışkan'ın FETÖ imamı Cemal Uşak'la yoğun biçimde irtibatlı olduğu belirtildi.

KORAY ÇALIŞKAN DA GÖZALTINDA

CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, twitter hesabından akademisyen yaptığı açıklamada Koray Çalışkan'ın gözaltına alındığını yazdı. Salıcı, "Koray Çalışkan az önce evinde gözaltına alındı. Gerekçe belli değil, ikameti belli bir akademisyen bir kez daha ifadeye davet edilemedi!" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Koray Çalışkan'ın arşiv görüntüsü

10.07.2017 - 10.06 Haber Kodu : 170710022

==================================

2- PENDİK'TE NALBUR DÜKKANI ALEV ALEV YANDI (2)

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN - İSTANBUL DHA

Pendik'te 2 katlı nalbur dükkanı çıkan yangında alev alev yandı.

Yangın, Pendik Kavakpınar Mahallesi Tandoğan caddesindeki 2 katlı bir nalbur dükkanının deposunda saat 09.00 sıralarında çıktı.Henüz belirlenemeyen bir sebeple depo kısmında başlayan yangın plastik borularla dolu nalbur dükkanını sardı. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alana yayılan yangına müdahale etmek için çok sayıda itfaiye ekibi seferber oldu.

İtfaiye erleri yangına köpük ve tazyikli su ile müdahale etti. Yangını gören vatandaşlar sokağa döküldü. İş yerinin alev alev yanma anı ise amatör kameralar tarafından kaydedildi. Yanan plastik borular nedeniyle caddeyi siyah duman kapladı.

Yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü

----------

-İş yerinin alev alev yandığı an

-Yanan işyeri

-Depo

-İtfaiye ekipler

-Ambulans

-İtfaiye erlerinin havadan ve yerden müdahalesi

-Çevredekiler

-Duman nedeniyle burnunu kapatan mahalleli

10.07.2017 - 10.53 Haber Kodu : 170710033

=======================

3 - KILIÇDAROĞLU : ADALETİN BİR GÜN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

" Adaletin mahkum edildiğini gördüm, adaletin hapse atıldığını gördüm. Hiçbir günahı olmayan insanların, terörle yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmayan insanların, haksız yere suçlanan insanların hapse atılması toplumun vicdanında derin yaralan açar. Enis bey bu örneklerden biridir"

" 'Adalet ağır yürür, az yürür ama mutlaka hedefine varır' diye bir ifade var. Biz de adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz"

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti.  Kılıçdaroğlu saat 10.50 sıralarında cezevine geldi. İçeride yaklaşık 2 saat kalan Kılıçdaroğlu çıkışta açıklama yaptı.

"ADALETİN HAPSE ATILDIĞINI GÖRDÜM"

Kemal Kılıçdaroğlu,  "Milletvekilimiz Enis beyi ziyaret ettik. Morali yerinde anılarını yazıyor. Şu gerçeği yerinde görmek gerçekten acı verici. Adalet, saraylarda değil aslında. Üzerinde adalet sarayı yazılan binalar da bugünkü koşullarda üzülerek söyleyeyim adalet dağıtılmıyor. Adaletin mahkum edildiğini gördüm, adaletin hapse atıldığını gördüm. Hiçbir günahı olmayan insanların, terörle yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmayan insanların, haksız yere suçlanan insanların hapse atılması toplumun vicdanında derin yaralan açar. Enis bey bu örneklerden biridir" dedi.

"ALINAN KARAR ÇOK AĞIR BİR KARAR"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Uzun yıllar gazetecilik yaptı. Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birinin yayın yönetmenliğini yaptı. Bütün gazeteci arkadaşlara selamı var. Morali yerinde. Az önce de ifade ettim anılarını yazıyor. Umarız adalet yerini bulur kısa süre içinde tahliye olur. Alınan karar çok ağır bir karar. Hukukla bağdaşmayan bir karar, adaletle bağdaşmayan bir karar, toplum vicdanında derin yaralar açan bir karar. 'Adalet ağır yürür, az yürür ama mutlaka hedefine varır' diye bir ifade var. Biz de adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kılıçdaroğlu'nun aracının cezaevine girişi

-Çıkışta yaptığı açıklama

-Detaylar

==============================

4- BAŞBAKAN YILDIRIM  22. DÜNYA PETROL KONGRESİ'NDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım,

"Doğu Akdeniz enerji alanında önemli bir bölge olarak yine karşımıza çıkıyor. Buradaki yeni kaynakların sahalardan en büyük pazarlara ulaştırılmasında doğal ulaşım yollarının en önemli güzergahından biri de yine Türkiye'dir"

"Özellikle Kıbrıs Adası etrafındaki hidrokarbon kaynaklarının her iki tarafa ait olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Rum liderliğinde, önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz'de tek taraflı tasarruflardan kaçınılmasını, uzun zamandan beri telkin etmekteyiz"

"Türkiye kendisine ait ipso-fakto hakları ve Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar koruyacaktır. Kıbrıs Rum liderliğinin barışın önünü tıkamak ve tek yanlı arama işlemlerine başlamak yerine yapıcı bir tutuma yönelmesinde fayda vardır"

Haber: İhsan YALÇIN - Enver ALAS - Kamera: İstanbul DHA

İstanbul Kongre Merkezi'nde 22. Dünya Petrol Kongresi düzenleniyor. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Azerbaycan, Sırbistan, Arnavutluk ve Bulgaristan devlet başkanları katılıyor. 30'u aşkın bakan ve ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson'ın da yer aldığı programda, konuşmalardan önce 15 Temmuz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Enerji hem ulusal hem de uluslararası düzeyde her zaman önemini koruyan sektörlerden biridir. Zira enerji konusu dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım hangi dönemde olursak olalım hayatımızı idame ettirebilmemiz ve halkımızın refahını arttırmak için olmazsa olmaz bir ihtiyacımızdır. Günümüzde ülkelerin ve toplumların gelişmişlik düzeyinin ölçüsü enerjiye olan erişim ve tüketim seviyesiyle ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bugün burada ortak bir amacımızın olduğunu ifade etmek isterim. Bu amaç; petrol başta olmak üzere bütün enerji kaynaklarının maliyet ve çevre boyutu da dahil en iyi ve en verimli şekilde kullanımını sağlayacak dünyadaki bütün bölgelerin ve toplumların refahına katkıda bulunmak olacaktır" dedi.

"GÜNCEL GELİŞMELERİ DE GÖZARDI EDEMEYİZ"

Yıldırım, "Türkiye dünya hidrokarbon kaynaklarının 5'te 3'üne komşu durumundadır. Bizim için enerji, dünyanın sayılı ekonomileri arasına girme hedefimizde de başlıca lokomotif unsurlardan bir tanesidir. Türkiye olarak enerji politikalarımızla ulaşmaya çalıştığımız nihai amaç enerji güvenliğini, çeşitliliğini arttırarak milletimizin refahını, huzurunu teminat altına almaktır. Ayrıca üretici veya tüketici olsun barış ve işbirliğini destekleyen bütün komşu bölge ülkelerinin enerji güvenliğine de katkı sunmayı önemsiyoruz. Bunun için gayret gösterirken enerji alanında bir takım güncel gelişmeleri de göz ardı edemeyiz. Petrol, doğalgaz ve kömür gibi hidrokarbonların üretim ve tüketiminde yöntem ve miktarlarında önemli değişikler yaşandığını görmekteyiz. Bu değişimlere paralel olarak enerji alanındaki aktörlerin çoğaldığını, yeni üretici ülkelerin piyasaya girdiğini, tüketimin giderek OECD ülkelerinden Asya Kıtası'na kaydığını, yenilenebilir enerji başta olmak üzere alternatif enerji kaynaklarının artmakta olduğunu müşahede etmekteyiz. Büyük bir hızla yaşanmakta olan ve bütün ülkeler bakımından sonuçları bulunan bu değişim karşısında en doğru seçimi yapmaya, en doğru kararları vermeye mecburuz" diye konuştu.

"KALICI BİR MÜCADELE ŞARTTIR"

"Enerji güvenliği kavramının önemli bir boyutu da siyasi sorunların çözülmesi, gerek kaynak ülkelerde gerekse güzergah ülkelerde

huzurun ve barışın tesis edilmesidir" diyen Başbakan Yıldırım, "Bu çerçevede terör başta olmak üzere asimetrik tehditlerle etkinlikle ve kalıcı bir mücadele şarttır. Bu mücadelenin bir terör örgütüne karşı bir başka terör örgütünün kullanılarak yapılamayacağı aşikardır. Sorunları çözerken yeni sorunlara yol açmaktan özenle kaçınmalıyız. Enerji güvenliği ancak birlikte ve tutarlı bir mücadele yöntemiyle sağlanabilir. Türkiye olarak enerji alanında aldığımız kararlarda 'sıfır' toplamlı oyun yaklaşımını hiçbir zaman benimsemedik ve her zaman bölgemiz, komşularımız ile işbirliğini içerisinde kazan-kazan yaklaşımını ön plana aldık" ifadesini kullandı.

"YAPICI BİR TUTUMA YÖNELMESİNDE FAYDA VARDIR"

"Doğu Akdeniz enerji alanında önemli bir bölge olarak yine karşımıza çıkıyor" diyen Başbakan Binali Yıldırım, "Buradaki yeni kaynakların sahalardan en büyük pazarlara ulaştırılmasında doğal ulaşım yollarının en önemli güzergahından biri de yine Türkiye'dir. Ülkemiz Doğu Akdeniz kaynaklarının Avrupa'ya ulaştırılmasında her zaman yapıcı bir rol oynamaya hazırdır ve kararlıdır. Bu bağlamda bölgedeki siyasi sorunların çözümlenmesi için de elinden gelen katkıyı koymaktadır. Özellikle Kıbrıs Adası etrafındaki hidrokarbon kaynaklarının her iki tarafa ait olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Rum liderliğinde, önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz'de tek taraflı tasarruflardan kaçınılmasını, uzun zamandan beri telkin etmekteyiz. Türkiye kendisine ait ipso-fakto hakları ve Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar koruyacaktır. Kıbrıs Rum liderliğinin barışın önünü tıkamak ve tek yanlı arama işlemlerine başlamak yerine yapıcı bir tutuma yönelmesinde fayda vardır" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşması

-Kongreden detaylar

================================

5- 22. DÜNYA PETROL KONGRESİ  ÖNLEMLERİ

Haber: Murat DELİKLİTAŞ - Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL,

İstanbul'da  gerçekleştirilen 22'nci Dünya Petrol Kongresi nedeniyle bazı yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, dün başlayan ve 13 Temmuz'a kadar sürecek olan 22'nci Dünya Petrol Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan, Sırbistan, Arnavutluk ve Bulgaristan  devlet başkanları bir araya gelecek. Kongrede ayrıca 30'u aşkın bakan ve ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson  da yer alıyor.

Kongre nedeniyle Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne çıkan Kadırgalar Caddesi, Taşkışla Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Caddelere, görevli araç ve yaya dışında girişler yasakken, Taşkışla Caddesi'nde, sadece, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Yerleşkesi'nde görevli olanlar çantaları aranarak içeri alınıyor.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kapanan yollar

-Polisin önlemi

-Aramalar

10.07.2017 - 11.04 Haber Kodu : 170710037_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Koray Çalışkan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title