Haberler

Dha İstanbul - "Ahmet Türk Serbest Bırakılsın" Bildirisi

Akademisyen, sanatçı, yazar, gazeteci ve siyasetçilerden oluşan bir grup, yayınladıkları bir bildiriyle Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin tutuklu Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Akademisyen, sanatçı, yazar, gazeteci ve siyasetçilerden oluşan bir grup, yayınladıkları bir bildiriyle Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin tutuklu Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Bildiriye aralarında Orhan Pamuk, Arif Sağ, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli, Ercan Karakaş, Can Dündar, Aydın Engin ve Müjde Ar gibi isimlerin bulunduğu 142 kişi imza attı.

Haber - Kamera: Enver ALAS, İstanbul / DHA

" Ahmet Türk'ün Sağlığından Endişeliyiz. Ahmet Türk Derhal Serbest Bırakılsın" başlığıyla tutuklu Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için hazırlanan bildiri, Taksim'deki bir otelde imzacı isimlerin katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıya eski bakanlardan Ercan Karakaş, CHP eski milletvekili Melda Onur, Avukat Haluk İnanıcı, gazeteci Murat Çelikkan, Avukat Kemal Aytaç katıldı.

BİLDİRİ AÇIKLANDI

Grup adına bildiriyi Kemal Aytaç, okudu.

Bildiride, "Ülke tarihimizin ve siyasetimizin önemli ismi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, görevinden alınarak tutuklanmış, önce İstanbul Silivri Cezaevi'ne daha sonra Elazığ Cezaevi'ne gönderilmiştir. Siyasetin her alanında faaliyet yürütmüş olan Ahmet Türk, bu deneyimini, şiddetten arınmış bir siyasi nezaketle yıllarca sürdürmüş saygın bir siyasetçidir. Demokrat ve barışçı kimliğiyle tanınan Ahmet Türk, yaşamı boyunca da bu ilkelere bağlı kalmış ve çok geniş, farklı çevrelerin de ilgisini, sempatisini, saygısını haklı olarak kazanmış aydın bir kişiliktir. Tutuklanma gerekçeleri belediye hizmetleriyle ilgilidir. Oysa başkanlığı süresince hakkında onlarca inceleme ve denetleme yapılmış ve sonucunda denetleyenlerce kendisine olumlu rapor verilerek teşekkür edilmiştir" denildi.

"SAĞLIK DURUMU DİKKATE ALINSIN"

Bildiride, "İlerleyen yaşı ve yaşadığı rahatsızlıklar dikkate alınmaksızın hukuksuz ve haksız yere tutuklanmıştır. Tutuksuz yargılamayı esas kabul eden bir hukuk sisteminde demokratik yollarla seçilmiş siyasetçilerin cezaevlerinde tecritte ve kötü koşullarda tutulmaları nedeniyle endişeliyiz. Ahmet Türk kalbinde pille yaşamaktadır. Cezaevi koşullarının sağlık durumunu daha da kötüleştireceği açıkça ortadayken tutuklu yargılanmasında ısrar etmenin vahim sonuçlara neden olabileceğini düşünüyoruz. Bizler, onu tanıyor, biliyor ve aşağıda imzası bulunanlar olarak, sağlık durumu da dikkate alınarak Ahmet Türk'ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İMZACI İSİMLER OKUNDU

Bildirinin okunmasının imzacılar Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için düşüncelerini ifade ettiler. Ardından imzacı 142 isim tek tek okundu. Bildiriye imza atan bazı isimler şunlar:

"Arif Sağ, Aydın Engin, Barış Atay, Baskın Oran, Belkıs Akkale, Cahit Berkay, Can Dündar, Edip Akbayram, Erol Katırcıoğlu, Fehim Işık, Tarhan Erdem, Ferhat Tunç, Fikret Kuşkan, Gencay Gürsoy, Hilmi Yarayıcı, Jülide Kural, Kemal Aytaç, Hüseyin Turan, Mazlum Çimen, Murat Belge, Nebil Özgentürk, Müjde Ar, Metin Özülkü, Orhan Pamuk, Özgür Mumcu, Rıza Türmen, Turgay Olcayto, Yılmaz Odabaşı, Zülfü Livaneli, Sezgin Tanrıkulu, Rutkay Aziz."

Görüntü Dökümü

-----------------

-Basın toplantısından görüntüler

-Katılımcılar

-Kemal Aytaç'ın konuşması

-Bildirinin okunması

-Ercan Karakaş'ın konuşması

-İmzacı isimlerin konuşması

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Pamuk Ahmet Türk İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title