Haberler

Dev Öğrenci Hava Alanı Sporları Merkezi İmza Töreni

Manisa Valiliği bünyesinde gerçekleştirilen ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından finanse edilen '251 Bin Dev Öğrenci Altın Kanatlar Hava Alanı Sporları Merkezi'nin imza töreni yapıldı.

Manisa Valiliği bünyesinde gerçekleştirilen ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından finanse edilen '251 Bin Dev Öğrenci Altın Kanatlar Hava Alanı Sporları Merkezi'nin imza töreni yapıldı.

Manisa Valiliği Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen törene İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, ZEKA temsilcileri, Manisalı iş adamı İlhan Uysal, 251 Bin Dev Öğrenci temsilcileri ve merkeze bağlı Tekeliler köyü yetkilileri katıldı. Proje imza töreni tayini merkeze alınan ve son kez Manisa'da bir projeye imza atan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında yapıldı. 'Türkiye'nin 33 Bölgesi Sportif Amaçlı Hava Alanına Kavuşuyor Projesi' kapsamında yapılan merkezin imza töreninde Vali Daşöz duygu dolu anlar yaşadı. Projenin birkaç kanaldan finanse edildiğini söyleyen Vali Daşöz, "ZEKA'ya projeyi sunmuştuk ve yaklaşık 500 bin TL onlardan geliyor. Bu proje yaklaşık 1,5 trilyona mal olan bir projedir. Bu parayı garantiye almamız gerekiyor. ZEKA dışında 300 bin TL Dev Öğrencilerden, 300 bin TL ise İGM'den geliyor. Onun dışında iki tane sponsorumuz var. Projede 370 metre uzunluğunda 27 metre eninde büyük bir pist, onun yakınında daha küçük bir pist, uçakların muhafaza edileceği hangar binası, idari bina ve onun dışında kafeterya öngörülüyor. Bunların yanında ise her türlü ihtiyaç yapılacaktır. Buraya çok yakın bir noktada köylülerin yerel ürünleri değerlendirebileceği yerler yapılabilir. Bu hareketliliğin köylüye de bir gelir getirmesi bakımından böyle bir şeye ihtiyaç olabilir. Yolun iyileştirilmesi gerekiyor. İleride bir de büyük hastane açılacak. O yüzden oradaki yolu güçlendirmemiz gerekecek. Bizim hedefimiz bu projeyi bu yılsonuna kadar bitirmektir. Bu şekliyle proje çözülmüş durumdadır. Hızlı sonuçlandırılacağını düşünüyoruz. Her konuda yanımızda olan İl Genel Meclisimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Manisa'nın spor turizmine değer katacaktır. Bizler vitrindeyiz ancak bu projedeki gizli kahramanlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Daşöz'ün konuşmasının ardından söz alan İGM Başkanı Hayrullah Solmaz ve iş adamı İlhan Ünsal'ın konuşmaları salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Solmaz, proje ile kurulacak tesislere Halil İbrahim Daşöz isminin verilmesini isterken, İlhan Ünsal ise projeye ek olarak 50 bin TL bağışladı. Vali Daşöz ise, bu sözler karşısında duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Daşöz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title