Haberler

Deü Tıp 36. Mezunlarını Uğurladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi 36. Mezuniyet töreni DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dekan Prof. Dr. Tülay Canda öğrenciler, öğretim üyeleri ve ailelerinin katılımıyla DEÜ Buca Tınaztepe Kampüsü Amfi Tiyatro'da yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi 36. Mezuniyet töreni DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dekan Prof. Dr. Tülay Canda öğrenciler, öğretim üyeleri ve ailelerinin katılımıyla DEÜ Buca Tınaztepe Kampüsü Amfi Tiyatro'da yapıldı.

36. Mezuniyet Töreni'ni düzenleyen DEÜ Tıp Fakültesi 179 öğrencisini coşkuyla uğurladı. Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, MKÜ önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Dekan Prof. Dr. Tülay Canda, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, Prof. Dr. Pınar Tuncer, öğretim üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı. Özgün Halk Dansları Topluluğu'nun "Anadolu'dan Esintiler" adlı gösterisiyle başlayan tören öğrencilerin hazırlanan platformda yerlerini almasının ardından devam etti. Fakülte Birincisi Dr. Anıl Tanki Soma'ya başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında plansız hekim sayısının arttırılmaması gerektiğine değinerek hekimlerin şiddete maruz kaldığı, öldürüldüğü bir ortamda olmak istemediklerini söyledi. Ölüm'ün ne madencinin, ne de başka bir meslek dalının kaderinde olmaması gerektiğini vurgulayan Tanki, ailesine, arkadaşlarına, Dekanlık yönetimine altı yıl boyunca verdikleri destek için teşekkür etti.

"HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ"

Soma'ya başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, hiçbir şeyin insan yaşamından değerli olmayacağını belirten Dekan Prof. Dr. Tülay Canda da şunları söyledi: "Biz bu amfi tiyatroda üçüncü keredir mezuniyet töreni yapıyoruz. Bunun için Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün'e burayı çabucak bitirtip bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Bugün 179 genç hekimle birlikte bugüne kadar toplam 4985 tıp doktoru mezun verdik. Bu yıllar boyunca emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yıl İnciraltı kız öğrenci yurduna kızların alınmaması yüzünden oluşan sorunu öğrencilerimizin anlayışı ile hafifletmeye çalıştık. Ankaradaki yetkililere seslenmek istiyorum devlet eliyle ya da kredi yurtlar kurumu eliyle öğrencilerimiz için daha iyi bir yerleşim sağlamalarını istiyoruz ve umut ediyoruz. Öğretim üyeleri ve ailelerimize böyle güzel insanlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Burs vererek destek olan öğretim üyelerimiz ve asistanlara kurumlara da burda sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerden kendilerine iyi bakmalarını, sağlıklarına dikkat etmelerini istiyorum. Yurdun dört bir yanına ışık olacaklar. Nerde hekime ihtiyaç varsa hekim oradadır kimse de buna engel olamaz. Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda yürüyün, sağlık, mutluluk, başarı ve şans sizinle olsun. Bizler de her zaman sizin yanınızdayız."

"ŞANSLISINIZ"

Ülke koşullarında çok zor şartlarda hekimlik mesleğine adım atmak zorunda kalan gençlerin yine de şanslı olduklarını konuşmasında vurgulayan Tabipler Odası Başkanı Operatör Dr. Suat Kaptaner ise olumsuzluklara karşı yıllardır mücadele veren tıbbiyelilerin bir üyesi oldukları için de yine de şanslı olduklarını söyledi. Genç hekimlere çalışkan, anlayışlı, çalışkan olmalarını öğütleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de yaptığı konuşmasında, gençlerin Atatürk'ün ilkelerinden asla vazgeçmeyip Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözüyle barış içinde her yerde barışı sağlayarak gelişime bilime destek olarak Cumhuriyet'e sahip çıkan bireyler olmalarını istedi.

YEMİN EDİLDİ

Törende Hipokrat Andını Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya ile birlikte okuyarak yemin eden hekimler adına dönem Birincisi Dr. Anıl Tanki'nin kütüğe plaket çakmasının ardından Dönem 1, 2 ve 3. doktorlara hediyeleri sunuldu. Dönem 1. Dr. Anıl Tanki, 2. Öznur Tokatlı ve 3. Buse Güreli'ye Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün diploma ve çiçeklerini verirken, Dekan Prof. Dr. Tülay Canda da hediye ve plaket sundu. İlk üçe giren hekimlere Tabipler Odası ve DEÜ Tıp Fakültesi Mezunları Derneği de hediye verdi. Işıklı dilek balonlarının atılmasının ardından kep fırlatma seremonisiyle tören sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gamze Çapa Kaya Mehmet Füzün Tülay Canda Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title