Haberler

Deü Tınaztepe ve İnciraltı'na Teknopark Kuruyor

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Tınaztepe ve İnciraltı (Sağlık) Yerleşkelerinde belirlenen iki ayrı alanda kurulacak Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin Kurucu Heyet Protokolü, Rektörlük Binası Senato Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Tınaztepe ve İnciraltı (Sağlık) Yerleşkelerinde belirlenen iki ayrı alanda kurulacak Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin Kurucu Heyet Protokolü, Rektörlük Binası Senato Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile bölgedeki kuruluşlar için araştırma geliştirme konusunda gerekli altyapı ve üstyapı oluşturarak teknoparklarla, üreticilerin ulusal ve uluslar arası alanda rekabet gücünü arttırılması amaçlanıyor. Rektör Prof. Dr Mehmet Füzün ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın imzaladığı protokoller, Tınaztepe'deki yaklaşık 18 bin metrekarelik alan ile İnciraltı'ndaki yaklaşık 11 bin metrekalik alanı kapsıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan,

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı Bahar, Prof. Dr. Halil Köse, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Atilla Özbek, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan V. Metin Akdaş, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Bülent Akgerman, PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. Genel Müdürü M. Hayati Öztürk, Alto Teknoloji Bilişim Çözümleri San. ve Dış Tic. Ltd. Şti.'den Rafet Yılmaz, ARKAS Holding A.Ş.'den Mert Oruz, Asklepion Dokuz Eylül Laboratuvarı Özel Eğitim Sağlık Danışmanlık ve AR-GE Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.'den Dr. Okan Günel, GENMAR Sanayi Ürünleri Pazarlama Anonim Şirketi'nden Mete Yünezer, Mazhar Zorlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, NETSİS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ihlamur, Nukleus Sağlık Ürünleri Tanı Hiz. San.ve Tic. Ltd. Şti'den Müslüm Coşkun, Probel Bilgisayar Yazılım Donanım San. ve Tic. Ltd. Şti'den Ali Ziya Bolgönül, Tıpmed Tıbbi Medikal Ürünler San. ve Tic. Ltd. Şti.'den Sedat Önel ve Vestel A.Ş.'den Halil Turan Kurucu Heyet üyeleri olarak katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Füzün, teknoparkların çağımızda gelişim için çok önemli

olduğunu belirterek, "Üniversiteler, eğitim yapmanın yanında bilgi üretmek zorundadır. Günümüz üçüncü kuşak üniversitelerin diğer üniversitelerden farkı, ürettikleri bilgiyi ticarileştirmeleridir. Birçok üniversite girişimci olmak zorundadır. Teknoparklar girişimciliğe önemli hizmetler yapacaklardır. Devlet, teknoparklara bir süre öncesine kadar sıcak bakmıyordu. Ancak son zamanlarda politikalar değişti. Teknoparkların önü açıldı. Bugün İzmir'in seçkin insanları ile bu protokolü imzalamanın gururunu yaşıyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan,

İzmir'in önünü açılması için üniversitelerin desteklenmesinin belediyelerin borcu olduğunu belirterek, "Bir buluş ülkeyi ayağa kaldırır. Yerel yönetimler olarak tüm imkanları seferber edeceğiz. Teknoparkların en büyük destekçisiyiz" dedi.

(AH-

10.05.2012 15: 26: 53

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Füzün Tınaztepe Aydoğan İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title