Haberler

Derince Barajı'ndan ova köylerine can suyu

Güncelleme:

Kapalı boru sistemi ile 8 bin 3 yüz dekar alanın sulayan Derince Barajı bu yıl ilk kez dere yatağına 2 milyon metreküp su salımı gerçekleştirerek ova çiftçilerini rahatlatacak.

Kapalı boru sistemi ile 8 bin 3 yüz dekar alanın sulayan Derince Barajı bu yıl ilk kez dere yatağına 2 milyon metreküp su salımı gerçekleştirerek ova çiftçilerini rahatlatacak. Doluluğun yüzde 68 oranında olduğu barajdan su salınımı ova köylerine can suyu olacak.

2011 yılında temeli atılan, 2014 yılında açılışı gerçekleştirilen boru hatla Selimiye Ovası'nda yer alan 8 bin 300 dekar alanın sulamasının yapıldığı Derince Barajı'ndan ova dışında kalan Avşar, Yaşyer ve Damlıboğaz Mahallelerindeki çiftçilerin mahsullerinin sıcak havalarda zarar görmemesi için ilk defa kuruyan dere yatağına su salınımı gerçekleştirildi.

Akgedik Barajı ile beslenen derenin belirli noktalarda beslenmesi adına Derince Barajı'ndan da ilk salınımın yapılması ile ova köyleri rahat bir nefes aldı. Özellikle yer altı sularının tuzlu olması nedeni ile sulama sorunu yaşayan üreticilerin yaz aylarının bu sıcak günlerinde mahsullerinin zarar görmemesi adına yapılan bu adım çiftçinin yüzünü güldürdü.

Çandır, Hisarcık ve Ovakışlacık Mahallelerinin kapalı sistemle sulandığı baraj doluluk oranına göre dere salımının bir müddet daha devam edeceği bilgisinin verildiği Derince sulaması ova köylerinde yaz aylarında yaşanacak su sorununun da önüne geçmiş olacak.

Derince Barajındaki su salınımını sosyal medya hesabından müjdeleyerek kısa bir mesaj yayınlayan AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar " Bu sene ilk defa Derince Barajı'ndan su salıyoruz. Derince Barajı'ndan ova köylülerimiz sıcak yaz günlerinde ekinleri ve mahsulleri kurumasın diye 2 milyon metreküp su bırakacağız. Desteklerinden dolayı DSİ Müdürümüz Mehmet İskender'e teşekkür ederim" dedi.

Derince Barajı'nın temelden yüksekliği 67 metre. Baraj, 20,60 milyon metreküp su depolama hacmine sahip. Depolanan su ile Selimiye Ovası'nda 8 bin 300 dekar tarım arazi sulanıyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selimiye Derince Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title