Haberler

Depremde tuzla buz olan Doğanlar Apartmanı'yla ilgili kan donduran gerçek ortaya çıktı! Belediye 2 yıl önce çürük raporu vermiş

Güncelleme:

İzmir'in Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı'yla ilgili kan donduran bir gerçek ortaya çıktı. Apartman sakini Mustafa Yıldırım, binanın 2 yıl önce belediye tarafından 'çürük' olarak raporlandığı ancak yıkıma karşı çıkanlar yüzünden vazgeçildiğini söyledi. Yıldırım, "Binanın dönüşümüne karşı çıkanlar şimdi enkaz altında" dedi.

Seferihisar merkezli, 6.6 büyüklüğündeki depremin etkisiyle yıkılan binalardan biri de İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanıydı. 7 katlı apartmanda, kurtarma çalışmaları devam ederken, ekipler 3. kat seviyesine kadar ilerledi. Son olarak bugün, enkaz altında kalan anne ile 3 çocuğu, 23 saat sonra arama kurtarma ekiplerince çıkarıldı.

"BİNA KOLONLARININ KESİLDİĞİ İDDİASI YALAN"

Yeni Şafak, Doğanlar Apartmanı sakinlerinden Mustafa Yıldırım'la konuştu. Binada kolonların kesildiği iddiasının doğru olmadığını söyleyen Yıldırım, binanın daha önce de hasarlı olduğunu, kendisinin 'binanın yıkılması' talebinin olduğunu ancak defalarca diğer apartman sakinleri tarafından reddedildiğini aktardı.

BELEDİYE 2 YIL ÖNCE HASARLI OLARAK RAPOR DÜZENLEMİŞ

İzmir'in Bayraklı ilçesinde deprem sebebiyle yıkılan Doğanlar Apartmanı sakini Mustafa Yıldırım, binanın 2 yıl önce belediye tarafından 'çürük' olarak raporlandığını söyledi. Yıldırım, bina sakinlerinin yıkıma karşı çıktığını, binanın hasarsız olduğunu savunması üzerine her defasında yıkımdan vazgeçildiğini anlattı. Yıldırım, 'Bu binanın dönüşümüne karşı çıkanlar şimdi enkaz altında' dedi.

"BİNA YIKILMASINA KARŞI ÇIKANLARIN BAŞINA YIKILDI"

Yıldırım "Ben 2-3 senedir bu bina yıkılacak diyorum. İçeride işyerim var. 25 yıllık hayalim bitti. İçerde benim 500 bin liralık malım var. Bu bina yıkılsın diye, binadaki ev sahiplerine çok söyledim. Karşı çıktılar, şimdi ne oldu başlarına yıkıldı. Deprem olduğunda kardeşim sayesinde 2 saniyede kurtuldum. Daha önceden de belliydi. Belediye 2 yıl önce geldi tespit yaptı. Yıkılsın dedi belediye. Ama bina sakinleri yine karşı çıktı. Karşı çıkanların çoğu öldü. Bina yöneticisi de öldü. 10 kere yüz kere dedim. Beni bir toplantıya almadılar. Karşı çıkanların hepsini valiliğe şikayet edeceğim." dedi.

Depremde tuzla buz olan Doğanlar Apartmanı'yla ilgili kan donduran gerçek ortaya çıktı! Belediye 2 yıl önce hasarlı raporu vermiş

Depremde tuzla buz olan Doğanlar Apartmanı'yla ilgili kan donduran gerçek ortaya çıktı! Belediye 2 yıl önce hasarlı raporu vermiş

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Yıldırım Bayraklı İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (27)

kır saclı papaz:

Krsakal boş konuşuyorsun binada kiracısın o binayı yenilemeleri icin daire başı kimbilir kac para verecekler senin gibgi herkes boş keseden kazanmıyor cebinden bir aileyeye yardım edermisin birde seviniyor hepte istemeyenler öldü diye yazıklar olsun

6
47
yanıtYanıtla
Emsalettin:

Kaç para lazım can değeri için? Para yaşamak için kazanılmıyor mu?

yanıt6
yanıt1
En''ler:

Bilir kisiyi dinlemek gerektigi bir kere daha teyyid edildi. Inanmayan birde tarafsiz merciye test ettirir. .

yanıt6
yanıt1
ahmet:

senin gibi dangalaklar ölmeyi hak ediyor beyim. çürük raporu verilmiş bina eski, her kes yaptığının karşılığını bir türlüde olsa alıyor. her kese ders olsun

yanıt3
yanıt5
kur saclı papazve onun şakşakcıları:

Bana dislike atan 39 kişi ve cevap yazanlara sesleniyorum ömrünüz boyunca iyilikten kacmış burada ahkam kesiyorsunuz icinizi rahatlatmak ixcin sözde insanlarıo düşünürmöüşsünüz gibi yapıyorsunuz madem öyle hepinize sesleniyorum bildiğim cürük taporu almış ama daire başı 180 bin tl istedikleri icin dairesini yaptrıramamış insanlar var hadi gelin yardım edin

yanıt14
yanıt15
Kir sacli papazin dusmani:

Bos konusma

yanıt7
yanıt4
suç tek taraflı olamaz:

2018 krizinde imar affı vardı tabi akpnin bir amacı da para bulmaktı ama imar affıda binaların dönüşümü için kayıt altına alınması yerinde karardır. bunu eleştirenler o zamana kadar kaçak bina yapmalarına izin verenler suçu iktidara da atmasın. örnek izmir çoğu yer kaçak orada akp belediciliği yok herkes kanuna uysa ülkede sorun olmuyacak ama siyaset uğrunu herkes kendi menfaatini düşünüyor maalesef.

29
9
yanıtYanıtla
hasan:

belediye cürük demiş cürük raporu vermiş madem aynı zamanda niye binaya tahliye kararı verip binayı boşattırmamış

18
1
yanıtYanıtla
işin özü:

yandakiler de mevzuyu örtbas etmeye çalışıyor. vay efendim kolonlar kesilmiş falan filan. birilerini kurtarmaya çalışıyorlar belli. belediye yıkım kararı vermişse o bina yıkılacak. ancak biz de kanun ve nizam adamına göre işlediği için maalesef sonucu böyle oluyor işte.

16
2
yanıtYanıtla
Değişik ne diyon:

Bunak adam neyin peşindesin intikam mı alacaksın. .

2
14
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title