Haberler

Denizli - Turizmci Halit Polat, ´Turistlerin Katili, Günübir

Denizli'deki Polat Termal Otel'in Sahibi Halit Polat, Antalya'nın Alanya İlçesi'nden Pamukkale'ye Gelen Rus Turistleri Taşıyan Tur Otobüsünün Kaza Yapması Sonucu Hayatını Kaybeden 16 Kişinin Ölümünden 'günübirlik Turizm' Anlayışını Sorumlu Tuttu.

Denizli'deki Polat Termal Otel'in sahibi Halit Polat, Antalya'nın Alanya İlçesi'nden Pamukkale'ye gelen Rus turistleri taşıyan tur otobüsünün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin ölümünden ''günübirlik turizm' anlayışını sorumlu tuttu.

Denizli'nin Karahayıt Beldesi'nde hizmet veren Polat Termal Otel'in sahibi turizmci işadamı Halit Polat, basın toplantısı düzenleyerek, bugüne kadar Antalya'dakinin benzeri şekilde birkaç kazanın yaşandığını ve hayatını kaybeden turistler olduğunu söyledi. Polat, hiç kimsenin günübirlik tura dayanamayacağını belirtkerek, ''Turlar daha fazla para kazanıp otellere para ödememek için günü birlik gezi düzenliyor. Pamukkale'de günübirlik turizm kaldırılmalı' dedi.

Polat, bölgeye günde 80- 90 arası turist otobüsünün günübirlik gezi düzenlediğini, Pamukkale'ye yılda gelen 1 milyon turistin 100 bininin otellerde gecelediğini ifade ederek, ''Geçtiğimiz yıl 3 ve bu yıl 16 kişi, günübirlik turizm için Pamukkale'ye gelirken meydana gelen kazalarda hayatını kaybetti. Pamukkale gezisi için gece saat 03.00'te Alanya'dan turistleri alarak yola çıkan otobüs, herhangi bir konaklama olmadan 24 saat sonra turistleri aldığı otele geri bırakıyor. Alışveriş mekanları dahil Pamukkale gezisinde yaklaşık 1000 kilometre yol kat ediliyor. Hiç kimse bu yola dayanamaz. Kazaların olması çok normal' diye konuştu.

Kazaları önlemenin tek çaresinin Pamukkale'ye günübirlik turların kaldırılması olduğunu vurgulayan Polat, ''Sabah Pamukkale'ye gelecek turist, akşama kadar gezdikten sonra bir gün burada konaklamalı. Ertesi gün dinlenerek yola çıkılmalı. Burada 5 bin yatak kapasitemiz var. Şu anda otellerimizin yüzde 50'si boş. 4-5 yıldızlı otellerimiz var. Ancak tur şirketleri otel parası vermemek için günü birlik gezileri tercih ediyor. Otel parasından kaçarken insanlar ölüyor. Buradaki tesislere yazık değil mi? Bu sistem hiçbir yerde yok. Günübirlik turizm kaldırılmadığı sürece insanlar ölmeye devam eder' dedi.

Polat, otel sahiplerinin günübirlik sisteme ses çıkaramadığını iddia ederek, ''Ses çıkaramıyorlar çünkü tur şirketlerinin kendilerine turist göndermeyeceğinden çekiniyorlar. Ancak bunu birilerinin açıklaması lazımdı. Turizmde rekorlar kırdığımız söyleniyor. Ancak buradaki otellerimiz boş. İnsanlar kalmıyor. Günübirlik turistler gelip, gidiyor. Pamukkale'nin kaderini değiştirmemiz gerekir. Günübirlik tur kaldırılırsa en kötü şartlarda 30 milyon dolar getirimiz olur. Sektörde en az bin kişi daha ekmek yer. İşsizlik azalır' görüşünü dile getirdi.

TÜRSAB ile bu konuyu görüştüğünü kaydeden Polat, bu fikre sıcak bakıldığını, bunu düzeltmenin bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title