Haberler

Denizli'deki Fetö Davasında İddia; Tavas Belediye Başkanı Öğretmenken Sohbet Hocasıydı, Sonra...

DENİZLİ'de FETÖ/PDY'nin Tavas Çatı Davası'nın duruşmasının üçüncü gününde, etkin pişmanlıktan yararlanan iki sanık, AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un sohbet hocası olduğunu, daha sonra cemaatle bağını kopardığını ileri sürdü.

DENİZLİ'de FETÖ/PDY'nin Tavas Çatı Davası'nın duruşmasının üçüncü gününde, etkin pişmanlıktan yararlanan iki sanık, AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un sohbet hocası olduğunu, daha sonra cemaatle bağını kopardığını ileri sürdü. Sanıklardan tutuksuz yargılanan C.Z., mahkemedeki ifadesinde, başkanın öğretmenlik yıllarında sohbet imamı olduğunu, cemaatin sayesinde yükseldiğini iddia etti. M.T. ise, başkanın öğretmen grubunun sohbet hocası olduğunu söyledi.

Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan, 31'i tutuklu 72 sanıklı davanın Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde geçen pazartesi günü başlayan duruşmasına, bugün de devam edildi. Davanın üçüncü gününde, mahkeme heyeti tarafından alınan ifadelerde, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un öğretmenlik yaptığı dönemde cemaat toplantılarında sohbet hocası olarak görev aldığı, cemaat sayesinde müdür de olduğu, iki sanık tarafından iddia edildi.

Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yaralanan tutuksuz sanıklardan C.Z., mahkemede verdiği ifadesinde, gıda toptancılığı yaptığını, cemaat yurtlarının ihtiyaçlarıyla ilgili kendisinden alışveriş yapıldığını, bunun kesilmesi üzerine o dönem Tavas imamı olan ve halen firarda olan A.K. ile tartışıp, FETÖ yapılanmasından ayrıldığını söyledi.

Mahkeme heyetinin, örgütün sohbet toplantılarına katılıp katılmadığına ilişkin sorusuna cevap veren C.Z, "Benim grubumda sohbet hocası o yıllarda Tavas Anadolu Lisesi'nde din öğretmeni olan Turhan Veli Akyol'du. Daha sonra cemaat sayesinde ilçe Milli Eğitim Müdürü, ardında da Denizli Valiliği'nde müdür oldu. Şimdi de Tavas'ın belediye başkanı" dedi.

Davada etkin pişmanlık yasasından faydalanan ve tutuksuz yargılanan sanık M.T. ise, ilçede kuyumculuk yaptığını, 2013 yılına kadar cemaatin içinde yer aldığını, aylık 500-600 lira yardım parası verdiğini, paraları ilçe imamları A.K. ve H.C.'ye verdiğini, siyasallaşmaları üzerine ayrıldığını söyledi. Tavas Belediye Başkanı Akyol'un bir dönem cemaatin içinde yer aldığını ifadesinde dile getiren M.T., "Öğretmen grubunun sohbet hocasıydı, daha sonra cemaat ile bağını kopardı" dedi.

İTİRAFÇI BYLOCK'U DETAYLARIYLA ANLATTI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındığında etkin pişmanlık yasasından faydalanıp, itirafçı olan İ.Ö., duruşmadaki ifadesinde örgütün gizli haberleşme sistemi olan ByLock'un nasıl yüklendiğini anlattı. Öztürk, ByLock kullandığını itiraf edip, "Telefonuma ByLock'u ilçe imamlığı yapan H.C. yükledi. Baskınların olacağını, buna karşı tedbirli olmamız ve bu programı kullanmamız gerektiği söylendi. Emirler H.C.'ye geliyor, o da bize aktarıyordu. VNP isimli bir program cep telefonuna yüklendikten sonra bu programın kurulumuna geçilir. İsimler görülüp, karşı tarafından sizi eklemesi gerekiyor. Ekleme anında iki kişinin aynı ortamda olması gerekiyor. Bu program Tavas imamları İ.K., H.C. ve C.G. ile Asya Eğitim Hizmetleri Şirketi'nin personelinde vardı. İ.K. ile bu program sayesinde mesajlaşıyorduk" dedi.

Mahkeme heyetinin ByLock'ta neler paylaşıldığıyla ilgili soruya ise Öztürk, "Fethullah Gülen'den geldiği söylenen sohbetler, onun gördüğü söylenen rüyalar paylaşılırdı. Amaç morallerin yüksek tutulmasını sağlamaktı" diye konuştu.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turhan Veli Akyol Denizli Tavas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title