Haberler

Denizli'de Kar Yağışı

Denizli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Denizli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Kent genelinde yüksek kesimlerde dün öğlen başlayan kar yağışı, akşam şehir merkezinde de etkisini gösterdi.

Belediye ekipleri, kent merkezinin yüksek kesimlerindeki yollarda trafikte aksama yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin, yoğun kar yağışı dolayısıyla bugün ücretsiz hizmet vereceği bildirildi.

Karayolları ekipleri ise ulaşımın kontrollü sağlandığı şehirler arası yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisinde araçlarının lastiklerinde zincir bulunmayan sürücülerin geçişine izin verilmiyor.

Kar yağışını eğlenceye dönüştürdüler

Kent merkezine çok az kar yağan Denizli'de bu durumu sevinçle karşılayan çocuklar, sokaklara çıkıp kartopu oynadı.

Üstü karla kaplanan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki horoz heykelinin önünde fotoğraf çektiren çok sayıda Denizlili de karın tadını çıkarmaya çalıştı.

Vatandaşlardan Yaşar Yılmaz, yaptığı açıklamada, 6 senedir kar yağışına hasret olduğunu ve bu gece bunun tadını çıkardıklarını söyledi.

Horozun Denizli'nin simgesi olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Biz de horozlar gibi kasılıyoruz böyle artık fotoğraf çektirirken." dedi.

Fatma Berra Emiroğlu da karın yağmasını uzun süredir beklediklerini ve şehir beyaza bürününce kartopu oynamak için babasıyla dışarı çıktığını ifade etti.

Denizli'de çok fazla kar yağışı göremediğini anlatan Hasan Erdoğan ise şöyle konuştu:

"Yaşım 19. Daha bu yaşıma kadar iki kere karın biriktiğini gördüm. Bu üçüncü görüşüm. O yüzden babamla çıktık dışarıya, evdekileri hemen ayağa kaldırdık. Halbuki babam da hasta. Hasta olduğunu bile bile buraya geldik. Hemen koştuk geldik, horozun başı beyazlamış mı diye. Gelince gördük ki horozun gagasına ak düşmüş."

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Yılmaz Denizli Politika Güncel Haberler

title