Haberler

Denizin dibini kazan bilim insanları, tesadüfen 60 milyon balığın içinde olduğu yuvaları buldu

Güncelleme:

Antarktika'da araştırma gerçekleştiren bilim insanları, gördükleri karşısında hayrete düştü. Dünyanın en büyük balık üreme alanını keşfeden bilim insanları, zarar görmemesi adına bölgeyi kırmızı alan ilan etti.

Bilim insanları tarafından Antarktika'da gerçekleştirilen keşif, dünya genelinde yankı uyandırdı. Araştırmacılar, Antarktika'da dünyanın en büyük balık üreme alanını buldu.

HER YUVADA 2 BİN 500 YUMURTA

Yuvalar yaklaşık 240 kilometre karelik bir alanda (Birleşik Krallık'taki Kettering kasabası büyüklüğünde) yoğunlaşmıştı ve bazı noktalarda metrekare başına iki yuva bulunuyordu. Her yuvada 2 bin 500'e varan yumurta vardı.

Denizin toprağını kazan bilim insanları 60 milyon yuvayı görünce hayrete düştü! Alan kapatılıp, kırmızı bölge ilan edildi

TESADÜFEN RASTLANDI

Alman araştırma gemisi Polarstern'deki araştırmacılar, gemiye bağlı halde yukarı çekilebilen ve 535 metreye kadar derine inen bir kamerayla rutin gözlemler yaparken üreme alanına tesadüfen rastladı.

DAHA KÜÇÜK KÜMELER BULUNDU

Alfred Wegener Enstitüsü (Alfred Wegener Institute -AWI) 1980'lerin başından beri Weddell Denizi'nde araştırmalar yapıyor fakat bu keşfe kadar yalnızca küçük yuva kümeleri bulunmuştu.

"DAHA ÖNCE KEŞFEDİLMEMİŞ BİR ŞEY"

AWI'den derin deniz biyoloğu Dr. Autun Purser, "Weddell Denizi'ndeki bu kadar büyük bir buz balığı üreme alanının daha önce keşfedilmemiş olması fikri tamamen büyüleyici" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bilim İnsanı Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (2)

ali cik:

Bulmaz olaydınız; şimdi onların da neslini yok edeceksiniz !

43
0
yanıtYanıtla
Aslı Can:

Elbetteki Allah cc başka alemler yaratmış olabilir.yaratmaya elbette gücü yetiyor..biz illa gözümüzle göreceğiz diye bir durum yok.bizi ilgilendirmeyen şeyleri Allah cc bize bildirmemis..bunlarda illa gözlerinin gördüğü bir uzaylı arıyor...

20
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title