Haberler

Demirci Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı )

HAKKARİ'de, teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında patlattığı mayın nedeniyle şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Hikmet Güler (26) için memleketi Manisa'nın Demirci İlçesi Borlu Beldesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Acıya YÜREK DAYANMADI, AİLESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

HAKKARİ'de, teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında patlattığı mayın nedeniyle şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Hikmet Güler (26) için memleketi Manisa'nın Demirci İlçesi Borlu Beldesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, 11 ambulans hazır bekletilirken, şehidin naaşının tören alanına getirildiği sırada aile fertleri acıya daha fazla dayanamayıp baygınlık geçirdi. Fenalaşanlar ambulanslara alınıp sakinleştirici iğne yapıldı. Şehidin eşi Dilek Güler, Türk Bayrağı sarılı tabuta kapanıp, 'Biz parçalansaydık da sana bir şey olmasaydı. Ailemizin direği bizi bırakıp nereye gittinö diye feryad ettikten sonra sinir kirizi geçirdi. Adeta gelincik tarlasına dönen Borlu Beldesi'nde neredeyse bayraksız ev kalmadı.

Çukurca İlçesi'ne bağlı Oğul Köyü yakınlarında geçen Cumartesi günü askeri aracın geçişi sırasında, önceden yola döşenen ve PKK'lı töreristler tarafından patlatılan mayın nedeniyle şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Hikmet Güler, DNA testi tamamlandıktan sonra Ankara'da düzenlenen törenin ardından dün (Perşembe) akşam saatlerinde Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde bulunan askeri havalanına getirildi. Akhisar Devlet Hastanesi Morgu'na konan şehidin naaşı bugün sabah saatlerinde yakınlarına teslim edildi.

YÜREKLERİ DAHA FAZLA DAYANMADI

Onlarca araçlık konvoyla şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği Demirci İlçesi Borlu Beldesi'ndeki Sadıkoğlu Camii'ne getirildi. Bu sırada, şehidin babası Muammer Güler, annesi Nadiriye Güler, eşi Dilek Güler, kardeşleri İsmail Güler ile Aynur Güler, yaşadıkları acıya daha fazla dayanamadı. Gözyaşları sel olursen şehidin henüz iki yıl önce dünya evine girdiği eşi Dilek Güler, Türk bayrağı sarılı tabuta kapanıp, 'Bizi bırakıp nereye gittin Keşke biz parçalansaydık da ailemizin direği sen sağ kalsaydın. Bizi neden yalnız bıraktın Seni vuran eller kırılsınö diye feryad ederken baygınlık geçirdi. Tören alanında bekletilen 11 ambulansın sağlık görevlileri, baygınlık geçiren Güler ailesinin fertlerine ambulanslarda sakinleştiri iğne yaptı. Acılı aile yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Yaklaşık iki yıl önce sınavlara girip başarılı olan ve ilk görev yeri olan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde göreve çıktığı sırada şehit düşen Uzman Çavuş Hikmet Güler'in operasyona çıkmadan önce cep telefonundan babası Muammer Güler ile görüştüğü öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş'un babasına, 'Ben iyiyim merak etmeyinö dediği ifade edildi.

BAYRAKSIZ EV KALMADI

Gelincik tarlasına dönen Borlu Beldesi'nde neredeyse bütün ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatıldı. Sadıkoğlu Camii'ndeki törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Manisa Milletvekilleri, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Ören, MHP Manisa Mİlletvekili Erkan Akçay, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa 1'inci Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci Belediye Başkanı MHP'li İhsan Temel, askeri erkan, çevre ilçelerin belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve 5 bine yakın kişi katıldı. İzmir'deki restore edilen bir caminin açılışına katılacak olan AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, şehit cenazesine katılacağını belirtip Manisa'ya geldi ancak, Arınç, daha sonra karar değiştirip şehit cenazesine katılmadı. Bu arada, törene katılan binlerce kişi hepbir ağızdan, 'Şehitler ölmez vatan bölünmezö, 'Askere uzanan eller kırılsınö diye bağırdı.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Cuma vakti kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı, şehidin babası Muaamer Güler mikrofonla, 'Oğlum sana olan hakkımı sonuna kadar helal ediyorumö dedi, bunun üzerine törene katılanlar, 'Şehidim Bize hakkını helal etö 'Hepimiz Mehmetcik, hepimiz Hikmetizö diye slogan attı. Acılı baba Muammer Güler, Bakan Ertuğrul Günay'ın boynuna sarılıp, gözyaşı döktü. Bakan Günay'ın koluna girip yaklaşık 100 yürüyen gözüyaşlı baba, 'Allah devletimize zeval vermesinö dedi. Uzman Çavuş Hikmet Güler daha sonra, baba evinin bulunduğu Yumuklar Köyü'ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Demirci Aynur Güler Borlu Politika Güncel Haberler

title