Haberler

Demirci'de 3 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu

Demirci'de 3 bin 500 fidan toprakla buluştu Orman köylüsüne yeni gelir kapısı sağlayacak projeMANİSA - Manisa'nın Demirci ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylülerine yeni gelir kapısı sağlanması amacıyla 3 bin 500 fıstık çamı toprakla buluştu.

Demirci'de 3 bin 500 fidan toprakla buluştu

Orman köylüsüne yeni gelir kapısı sağlayacak proje

MANİSA - Manisa'nın Demirci ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylülerine yeni gelir kapısı sağlanması amacıyla 3 bin 500 fıstık çamı toprakla buluştu.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve orman köylülerine yeni gelir kapısı sağlanmasını hedefleyen proje kapsamında Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Ulacık Mahallesinde 3 bin 500 fıstık çamı düzenlenen törenle toprağa dikildi. Fidan dikim törenine Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Demirci Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Faruk Şenyurt, vatandaşlar katıldı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından kontrol ve takipleri yapılan fıstık çamı fidanlarıyla atıl durumdaki bozuk ormanları verimli hale getirerek, ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşları yerinde kalkındırmak hedefleniyor. Hayata geçirilen projelerle orman köylüsünü kalkındırmanın amaçlandığını ifade eden Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, "20 yıldır Türkiye de ağaçlandırma konusunda epey bir mesafe katedildi.Bende bir orman köylüsüyüm. Bizim memlekette oldukça fıstık çamı da fazladır ve köylülerin temel geçim kaynaklarından bir tanesidir. İnşallah belli yaşlarda ki arkadaşlarımız burada ormandan gelir sağlanacağını görecekler" dedi.

Toprağa dikilen fıstık çamlarıyla mahalleliye ciddi bir gelir sağlanacağını söyleyen Demirci Orman İşletme Müdürü Suat Ataş ise, "Bugün burada diktiğimiz badem ve fıstık çamları büyüdüğü zaman köylülerimiz bunları kendi aralarında paylaşacaklar ve ürünlerini toplayıp kendileri satacaklar ve köyün ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacaklar. Tabi ki önemli olan sadece ağacı dikmek değil diktikten sonra da onu korumaktır" diye konuştu.

Program daha sonra fidan dikimi katılımcılara uygulamalı olarak gösterilip badem ve fıstık çamları toprakla buluşturuldu.

(KA-AY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orman Genel Müdürlüğü Mustafa Ünlü Demirci Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title