Haberler

Demirçay Köyü Söke'ye Nefes Aldıracak

Aydın'ın Söke İlçesi'ne Bağlı Demirçay Köyü'ndeki Kocabelen Mevkisinin Ülke Turizmine Mesire Alanı Olarak Kazandırılması Yönünde Yıllar Öncesinde Hazırlanan Projenin Hayata Geçirilmesi İçin Somut Adımlar Atılmaya Başlandı.

Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Demirçay Köyü'ndeki Kocabelen Mevkisinin ülke turizmine mesire alanı olarak kazandırılması yönünde yıllar öncesinde hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için somut adımlar atılmaya başlandı. Demirçay Köy Muhtarı Yılmaz Gezer, bölgenin mesire alanı ilan edilmesi yönündeki talebinin yerine getirilmesi için İlçe Kaymakamlığı'na yeniden bir yazılı müracaatta bulunurken, kaymakamlık tarafından işleme sokulan dilekçenin görüşülmesi için Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne sevk edildiği öğrenildi.

Kocabelen Mevkisinin ülke turizme kazandırılması için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Demirçay Köyü Muhtarı Yılmaz Gezer, uzun zamandır bölgeyi ülke turizmine kazandırmanın hayalini kurduğunu söyledi. Konu hakkında ilgili makamların bilgilendirildiğini açıklayan Gezer, "Ancak resmi girişimlerimizi henüz başlatıyoruz. Çam ormanı olan alanın korunması ve ekonomiye kazandırılması anlamında bu proje çok önemli. 100 dönüm civarında olan alanda köyümüze ait içme suyu deposu bulunduğu için bölgenin içme suyu sıkıntı yok. Daha önceden hazırlık olması için mesire alanı ilan edilmesini istediğimiz alanın elektrik alt yapısı hazırlanmış durumda. Ayrıca yine aynı bölgede orman yangınlarına karşı oluşturulacak gölet için de girişimlerde bulunacağız. Söke'de dağ turizmi ve dinlenme mesire alanı turizmini yaratmak istiyoruz. Yetkililerin konuya duyarlı davranarak, yardımcı olmalarını umut ediyorum" dedi.

(LT-MB-İK) 03.03.2008 18:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title