Haberler

25 milyar liralık vurgunda çarpıcı detay! Evsiz adam bin TL karşılığında kimlik bilgilerini vermiş

Güncelleme:

Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen ve evlerden adeta para ve altının fışkırdığı "Demir Yumruk" operasyonunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla 25 milyar liralık vurgun yapan çetenin sokaklarda yaşayan Mustafa G.'nin üzerinde de şirket kurduğu öğrenildi. Gözaltına alınan evsiz Mustafa G. bin TL karşılığında kimlik bilgilerini tanımadığı kişilere verdiğini ifade etti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 aylık teknik ve fiziki takip sonucu demir- çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütüne yönelik 'Demir Yumruk' operasyonu düzenledi.

323 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara merkezli 29 ilde, 105 milyar TL'lik sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan şirketlere yönelik operasyonda, aralarında Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) da bulunduğu 323 şüpheli gözaltına alındı.

25 milyar liralık vurgunda çarpıcı detay! Evsiz adam bin TL karşılığında kimlik bilgilerini vermiş

PARAVAN ŞİRKETLER ÜZERİNDEN HAKSIZ KAZANÇ

Suç örgütlerinin, demir- çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3'üncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

"ÜZERİME ŞİRKET AÇACAKLARINI SÖYLEYEREK BİN LİRA TEKLİF ETTİLER"

Gözaltına alınan şüphelilerden Mustafa G., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mustafa G., tanımadığı kişilerle para karşılığı kimlik bilgilerini paylaştığını belirterek, "İzmir'de fuarda gezerken yanıma tanımadığım arkadaşlar geldi. Benim üzerime şirket açacaklarını söyleyerek bin lira para teklif ettiler. Ben de sokaklarda kaldığım için kabul ettim. '2 ay sonra şirket kapanacak' demişlerdi. Ama ben 2 ay sonra bunlara ulaşamadım. Mağdur oldum.

25 milyar liralık vurgunda çarpıcı detay! Evsiz adam bin TL karşılığında kimlik bilgilerini vermiş

"2 SENE SONRA ŞÜPHELİ OLARAK GÖZALTINA ALINDIM"

Ankara'da üzerime şirket açılmış. Ben 2 ay sonra vergi dairesine gittim, vergi dairesinde şirket açıldığını öğrendim. Vergi şifremi değiştirdim. 2 sene sonra şüpheli olarak gözaltına alındım, mağdurum. İfademi verdim, geri gidiyordum. Şirketi kapattırmak için Ankara'ya geldim. Şirketi kapatamadım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (12)

Umit Cetin:

Türkiye'de sorsan hepsi aç hepsi böyle milyonluk nedense bankada para dolu millette

83
155
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Allah eğer solucana akıl verseydi, o bile minicik beyniyle bu konuyu senden daha iyi algılar ve daha iyi bir sonuç çıkarırdı. Haber ne diyor sen ne anlatıyorsun.

yanıt1
yanıt0
Davut YALANCI:

Sen her haberin altına birilerini savunmak için yazdığın için bunu da o haberlerden sandın. Bu yazının siyasetle ilgili olmadığını bile anlayamamışsın.

yanıt2
yanıt0
ihsanhan:

sen yukarda ne yazıyor okumadan mi yorum yapıyorsun. bir evsizin ustünden şirket açmışlar.. evsizde para yok..

yanıt2
yanıt0
ali can:

yine haberi bile okuyacak kapasitesi olmadan yorum yapan bir cahil...

yanıt3
yanıt0
Deli Dumrul71:

sen haberi nerenle okudun bilmiyorum ama adam milyonluk deil adam açlıktan 1000 tl ye kimlik bilgilerini vermiş 1000 tl ile milyonluk olunuyorsa bende vereyim :)) işte bizim sorunumuz bu okumayı bile beceremiyoz

yanıt26
yanıt2
zırzop:

Abi bu ülkede uydur kaydır iş yapan ya tinerciye ya evsize üç beş verip üzerine şirket kurup istediği haltı yiyormuş, çokca duyuyoruz sonra devlet arayınca bulkı muhatap bulasın inanmıyordum anlatılınca ama demekki bu işler gerçekmiş

9
0
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Devlete gelir girmesi hazineye gitmesine seviniyorum. Böyle operasyonları hep yapmalılar. Sahte alkol, kaçak sigara tacirleri, uyuşturucu baronları, kaçak iddia bunlara çöksün devlet. Para onlarda. En azından nakdi hazineye girdi olur suç düşer

1
1
yanıtYanıtla
Hakan :

Hikayenin adı bin lira olsun.

0
0
yanıtYanıtla
gadir KAYI:

VERGİ MEMURU YOKLAMA MEMURU GÖREVİNİ YAPMIYOR İZMİRDE....

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title