Haberler

Demek Ki Garibanmışım Allah Herkesi Karşıma Çıkarttı" - Konya

Konya'da, eşi kanser hastası olduğu için el arabasıyla günde 12 saat çöp konteynerlerinden topladığı kartonları 15 liraya satarak evinin geçimini sağlayan Zeycan Gül, kendisine yardım etmek isteyenleri görünce, "Demek ki garibanmışım, Allah herkesi karşıma çıkarttı." dedi.

Eşi Hüsnü Gül (66) kolon kanseri olduğu için çalışamayan, yetişkin 7 çocuğu olan 61 yaşındaki Gül, romatizma ve bel fıtığı rahatsızlığına rağmen, "çek çek" diye tabir edilen el arabasıyla çöp konteynerlerinden karton topluyor.

Yaşam hikayesi ve çalışma azmi, AA'nın "Ekmeğim olursa yerim olmazsa Allah'a şükreder yatarım" başlıklı haberiyle basında ve sosyal medyada yer alan Zeycan Gül'e yardım eli uzandı. Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlar Gül'e maddi ve manevi destek sağlamak için harekete geçti. Sosyal medya hesaplarında ise Zeycan Gül'e birçok destek mesajı paylaşıldı.

"Kendisini yalnız bırakmayacağız"

Türk Kızılayı Konya Şube Müdürü Osman Haklı, durumundan haberdar oldukları Gül'ü ziyaret edip, ihtiyaçlarının tespit edildiğini söyledi.

Sağlık ve konaklamayla ilgili sorunların çözümü için vakit kaybetmek istemediklerini aktaran Haklı, "Devlet kurumlarıyla irtibata geçiyoruz. Bundan sonra Zeycan annenin biz de birer evladıyız. Kendisini yalnız bırakmayacağız. Bundan sonra daha rahat bir ortam, sağlıklı şekilde yaşamaları için Türk Kızılayı olarak elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

"Rüyamda görsem böyle olacağını düşünmezdim"

Yaşadıkları karşısında şaşıran Gül ise "çek çek" diye tabir edilen el arabasıyla çöp konteynerlerinden karton toplayan kendi halinde bir kadın olduğunu dile getirdi.

"Bugüne kadar hiç 'Niye ben bunu yapıyorum? Niye şu zengin de ben değilim' düşüncesiyle hareket etmedim. Ne yapayım? Ne verirsen sana şükür olsun Allah'ım dedim." ifadelerini kullanan Gül, şöyle devam etti:

"Akşama kadar bir ekmek peşinde olan bir kadınım. Benden haberdar olan çıkıp geldi. Onlar benim elimden tuttu, Allah da onlarınkinden tutsun. Rüyamda görsem böyle olacağını düşünmezdim. Demek ki garibanmışım, Allah herkesi karşıma çıkarttı. Kilolarca yükle 15 lira için dünyaları dolanırım. Ekmeğimin peşindeyim. Sürekli şükreder, vazgeçmem. Ne olursa olsun önce herkese sonra kendi aileme dua ederim. Demek ki kalbim temiz, kimseye bir kötülüğüm olmamış ki bugün herkes buraya geliyor. Bir parça ekmek elime düştüğünde binlerce şükreden biriyim."

Tedavisi süren Hüsnü Gül, yardımseverlerin desteğiyle artık eşi de rahat edeceği için mutlu olduğunu bildirdi.

"Ekmeğim olursa yerim, olmazsa Allah'a şükreder yatarım" cümlesiyle dikkati çekmişti

Konya'da, Zeycan Gül'ün, "Alnımın teriyle, kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum. Aç da susuz da kalsam kimseye 'Bana bir parça ekmek ver' demem. Ekmeğim olursa yerim, olmazsa Allah'a şükreder yatarım. Fakirim ama çok şükür karnımı doyuruyorum. Hayatımdan memnunum. Halime şükretmezsem Allah'a hesabını veremem. Rabbim ne verdiyse çok şükür. Kocam iyi olsun, başka bir şey istemem." cümleleri herkesi etkilemişti.

kanserkartonTürk KızılayıyardımZeycan Gül

Muhabir Metin Bolat

Redaktör Ahmet Kayır

Yayınlayan Şükran Yücel

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title