Haberler

Değirmen Ailesi Avukatı Demirtaş'tan Soma Kömür'e Cevap

Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden İsmail Değirmen'in eşi ve çocuklarının Avukatı Ünal Demirtaş, "Yargıtay içtihatlarına ve borçlar kanunu hükümlerine göre açtık. Yasal bir talep, yasal bir hakkın mağdur olan aile adına kullanılmış olmasına bu şekilde bir cevap verilmesi hem müvekkili üzmüştür hem de kamuoyunu üzmüştür" dedi.

Soma'daki faciada hayatını kaybeden madencilerden İsmail Değirmen'in eşi ve iki çocuğu adına istenilen 393 bin lira tazminatı Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin Avukatları miktarı 'uçuk' buldu. Bunun üzerine açıklamada bulunan Değirmen ailesinin Avukatı Ünal Demirtaş, açtıkları davanın Yargıtay içtihatlarına ve borçlar kanunu hükümlerine uygun olduğunu belirterek, "Biz Soma Kömür İşletmeleri AŞ. aleyhine müvekkilim Gamze Değirmen adına maddi ve manevi tazminat istemli ve dava açtık. Aynı zamanda çocuklarına da maddi ve manevi tazminat istemli dava açtık. Bu davada talep olarak 150 bin lira Gamze Değirmen'e 120'şer bin lirada çokçuklarına talepte bulunduk. Soma Kömürleri İşletmeleri AŞ.'nin avukatı da buna yazılı bir cevap verdi. Tazminat miktarlarının uçuk olduğunu ve felaketi özendirecek şekilde yüksek olduğunu iddia etti. Bu durum müvekkilimizi son derece üzmüş durumda çünkü açtığımız davanın dayanağı Yargıtay içtihatlarına ve borçlar kanunu hükümlerine göre açtık. Yasal bir talep, yasal bir hakkın mağdur olan aile adına kullanılmış olmasına bu şekilde bir cevap verilmesi hem müvekkili üzmüştür hem de kamuoyunu üzmüştür" diye konuştu.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye gerekli cevabı vereceklerine kaydeden Demirtaş, "Mahkemeden talep ettiğimiz tazminat miktarı emsal kararlara uygun bir karardır. Burada aslında yapılması gereken iş kazalarını önleme adına, caydırıcı olması işverenleri için yüksek miktarla kabul edilmesi gerekir. Bu tür kazalarda ülkemiz Avrupa'da birinci sırada dünyada üçüncü sırada iş kazalarında bu kazaların önlenebilmesi caydırıcı olacak şekilde tazminata hükmedilmesi gerekir" dedi.

"TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU KENDİ ASIL İŞİNİ TAŞERONA VERMİŞTİR"

Tazminat davasının davalılarını Soma Kömür İşletmelerine açtıkları gibi bu işi kendilerine veren Türkiye Kömür İşletmeleri'ne de dava açtıklarını ifade eden Demirtaş, "Çünkü Türkiye Kömür İşletmeleri, kömür işletme işini Soma AŞ.'ye vermiştir. Bir devlet kurumu olarak hizmet alım yöntemiyle verilemiş olan bu sözleşmenin İş Kanunun 2. maddesi açısından muazzalıdır. Burada Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu kendi asıl işini taşerona vermiştir. Bu meseleyi dava dilekçesinde değerlendirdik, çünkü ilerde Soma Kömürleri AŞ.'nin yüklü çıkabilecek olan bu tazminatları ödeyememe riski söz konusudur. Bu riski ortadan kaldırmanın temel yolu Soma Kömürleri AŞ.'nin dışında Türkiye Kömür İşletmeleri AŞ.'nin de sorumluluğunun gündeme gelmesidir. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun da sorunluluğu vardır" şeklide konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kömür İşletmeleri Ünal Demirtaş Soma Kömür Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title