Haberler

    Darrell Ang - Emre Şen - Antalya Devlet Senfoni Orkestrası

    Darrell Ang şefliğinde ve Emre Şen katılımıyla performans sergileyecek olan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 17.Antalya Uluslarlarası Piyano Festivali kapsamında, 7 Ekim'de EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

    Darrell Ang şefliğinde ve Emre Şen katılımıyla performans sergileyecek olan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 17.Antalya Uluslarlarası Piyano Festivali kapsamında, 7 Ekim'de EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

    Darrel Ang - Şef

    Darrell Ang'ın üç büyük ödül (Büyük Ödül, İzleyici Ödülü ve Orkestra Ödülü) aldığı 50th Besançon Uluslararası Genç Orkestra Şefleri Yarışması'ndaki zaferi uluslararası kariyerini başlatmış ve İngiltere Senfoni Orkestrası'nın ve ayrıca Fransa Radyosu Filarmoni Orkestrası,  Lyon Ulusal Orkestrası, Strasbourg Filarmoni Orkestrası, Milano Senfoni Orkestrası "Giuseppe Verdi", St. Petersburg Filarmoni Orkestrası, Berlin Konzerthaus Orkestrası, Viyana Oda Orkestrası, Kopenhag Filarmoni Orkestrası ve RTVE Madrid Senfoni Orkestrası gibi birçok konuk orkestranın müzik direktörlüğünü yapma fırsatı sağlamıştır. Üç yıl sonra, Darrell Ang, Allianz Kültür Vakfı'nın prestijli Uluslararası Orkestra Şefleri Akademisine seçilmiştir ve Londra Filarmoni Orkestrası'nda yer alması için davet edilmiştir. Ona verdikleri kıymetli tavsiye ve destekleri için hocaları Vladimir Jurowski ve Esa-Pekka Salonen'a minnettardır.

    Darrell Ang 2015 yılında, Royal Liverpool Philharmonic ile mükemmel bir çıkış sağladı. İddialı program Ravel Le Tombeau de Couperi, Hindemith Orkestra için Konçerto, Shostakovich Senfoni No.9 ve Wolf Totem'in İngiltere prömiyerini de kapsamakta.

    "Darrell Ang'ın esprili, duygusal ve derin bir yoruma sahip olan Shostakovich'in Dokuzuncu Senfonisi olağanüstü bir Liverpool çıkışı yakaladı."— The Guardian

    Ülkesi Singapur'da Lan Shui ile beş yıl boyunca çalıştığı Singapur Senfoni Orkestrası'nın en genç Orkestra Şef Muavini oldu. Ayrıca Singapur Ulusal Gençlik Orkestrası'nda Müzik Direktörü olarak görev yaptı. Berlin'deki Konzerthaus'da düzenlenen "Young Euro Classic" Festivali'ne küçük bir orkestra getirdi.

    2010 yılında Darrell Ang Singapur'daki ilk Dünya Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın uluslararası yayınlanan açılış töreninde Dünya Gençlik Olimpiyat Oyunları Orkestrasını yönetmiştir. Konuk şef olarak, Hong Kong Filarmoni Orkestrası ve Tayvan Ulusal Senfoni Orkestrası da dahil olmak üzere Asya'nın en iyi orkestraları ile birlikte çalıştı.

    NTSO Tayvan-Çin Gençlik Orkestrası şefi olarak Darrell, Çin ve Tayvan'dan en iyi genç müzisyenleri bir araya getiren bir organizasyonun başında yer aldı ve onlara Pekin ve Taipei'nin ulusal konser salonlarında düzenlenen konserlerde liderlik yaptı. Darrell'ın son projesi, Singapur Genç Müzisyenler Vakfı ve onun orkestrasının müzik alanında kariyer yapmak isteyen genç yerel müzisyenler için bağış toplamasıdır.Darrell Ang'ın benzersiz yeteneği henüz dört yaşındayken keman, piyano ve fagot çalmaya başladığında keşfedildi. Sınırsız sanatsal merakı ona beste yazmada ilham kaynağı oldu. Gençken, efsanevi Ilya Musin geleneğini sürdüren St. Petersburg'da eğitim almak için müzikal rüyasını takip etti. Orada Fransız ve çağdaş Asya repertuarının yanı sıra, sanatsal kimliğini oluşturan 20. yüzyıl Rus müziğine özel bir tutku geliştirdi. Konservatuar günleri sırasında Darrell Ang, geleneksel St. Petersburg dinleyicilerine yeni müziği tanıtmak amacıyla ortak bir orkestra kurdu. Birlikte etkileyici dünya prömiyeri performanslarını gerçekleştirdiler. Yale'de eğitimine devam etti. Orkestra şefi Darrell Ang, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Mandarin dillerini akıcı bir şekilde konuşabilmektedir. Bu dillerin birçoğunu orkestranın ana dilinde prova yapabilmek için öğrenmiştir.

    Emre Şen

    Emre Şen Piyano eğitimine, 13 yaşında, Nuriye Arıkan'dan özel piyano dersleri alarak başladı. Eğitimine Ankara'da Prof. Nimet Karatekin ve Prof. Ersin Onay'la, Roma'da Marcella Crudeli ile, New York'ta Oxana Yablonskaya'yla ve Londra'da Kevin Kenner ile devam etti.

    1995 yılında, 5. Roma Uluslararası Piyano Yarışması Birincilik Ödülü ve jüri özel ödülünü kazandı. Aynı yıl kazandığı bursla Paris École Normale de Musique piyano bölümüne girdi. 1997 yılında bu okulun "Diplöme Supérieur de Concertiste" sınıfını piyano ve oda müziği dallarında birincilikle bitirdi.Lisans diplomasını, yurt dışında sürdürdüğü eğitimi tamamladıktan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan Sanat Teşvik Ödülü alarak aldı. Lisans üstü eğitimini, Londra'daki Kraliyet Koleji'nde üstünlük derecesi ve konçerto dalında birincilikle tamamladı.Emre Şen 2000 yılından itibaren Gestalt Psikoterapisi alanına yöneldi. Bu alanda 2008 yılında, Gestalt Psikoterapisi üzerine İngiltere'de York Psikoterapi Enstitüsü'nde eğitim almaya başladı. 2012 yılında bu eğitimini tamamlayarak aynı kurumdan "Gestalt Terapinin Temel Eğitimi" diplomasını aldı. Bu kuramı sanatsal ifade ve performans ile birleştirerek "Sanatta Gestalt Yaklaşımı" adı altında bir yöntem geliştirdi ve Bilkent Üniversitesi'nde iki yıl boyunca bu alanda ders verdi.

    Halen yurt içinde ve dışında konserler vermekte ve yaşantısal çalışma grupları düzenlemeyi sürdürmektedir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Emre Şen Singapur Antalya Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title