Haberler

Darende'nin Arıtma Tesisi İhale Edildi

Belediye Başkanı Özkan: "Atıksu arıtma tesisinin yapımıyla ilçemizde alt yapı sorunu kalmayacaktır.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçenin 50 yıllık ihtiyacına göre planlanan atıksu arıtma tesisinin ihalesinin yapıldığını belirtti.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yılda bitirilmesi planlanan arıtma tesisiyle Darende'nin alt yapı hizmetlerinin tamamlanacağını söyledi.

İlçede içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını bitirdiklerini kaydeden Özkan, "Atıksu arıtma tesisinin yapımıyla ilçemizde alt yapı sorunu kalmayacaktır. Darende'nin içerisinden geçen Tohma Çayı daha temiz akacak, ilçemizden doğaya, akarsulara atık bırakılmadan çevreye karşı gereken duyarlılık gösterilecektir" diye konuştu.

Yaklaşık maliyeti 18 milyon 266 bin 958 lira olan arıtma tesisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankasınca (İlbank) ihale edildiğini belirten Özkan, 7 şirketin teklif verdiği işi 16 milyon 285 bin 287 lira öneren bir firmanın aldığını söyledi.

İhale kesinleştikten sonra yer teslimininin yapılacağını ifade eden Özkan, Yeşiltaş köyü yakınlarında belediyeye ait 20 dönümlük bir araziye kurulacak olan atıksu arıtma tesisinin büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşecek belde ve köylere de hizmet vereceğini belirterek, "Tesis Darende'nin 50 yıllık ihtiyacını giderecek şekilde planlandı. İlçe merkezinin yanı sıra Aşağıulupınar, Balaban ve Yenice beldeleriyle, Yukarıulupınar, Çaybaşı, Karaoğuz, Yavuzlar, Akçatoprak, Akova, Güdül, Medişeyh köylerimize de hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

Tesisin finansmanının yüzde 50'sinin İlbank'tan sağlanan hibeden karşılanacağını kaydeden Özkan, "İlçemize önemli bir hizmeti daha kazandıracak olmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

İsa Özkan Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title