Haberler

Darbenin Planlayıcısı Albay Muharrem Köse Tutuklandı

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı Eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

Darbe girişiminin planlayıcısı olarak geçen Genelkurmay Başkanlığı Eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"GÖREVİ KABUL ETTİM"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, "Gece yarısı General/Amiral Şube Müdürü Albay Cemil Turan telefonla beni aradı. Beni komuta katına çağırdı. Orada bana Genelkurmay Adli Müşavirliğine görevlendirildiğimi, TSK'nın yönetime el koyduğunu, sıkıyönetim ilan edildiğini söyledi. Zaten oraya gitmeden de basın bunu ilan ediyordu. Görevi kabul ettim." dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN HABER GELDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Köse, savcılık ifadesinde, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz'da saat 18.30-19.00 gibi odasında oturduğu Askeri Savcı Kurtuluş Kaya'nın kendisine, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı'ya Genelkurmay Başkanlığından bir haber gönderildiğini, bu habere göre Adli Müşavir, Askeri Savcı ve Merkez Komutanlığı görevlilerinin beklemelerinin istendiğini söylediğini aktardı.

Genelde o saatlerde iş yerinden ayrıldığını ancak bu haber üzerine o gece iş yerinden ayrılmadığını belirten Köse, Askeri Savcı Kaya'nın ayrıntıları öğrenmek için iki kez Tuğgeneral Kaldırımcı'nın yanına gittiğini anlattı.

Kaya'nın odasında ve başka yerlerde beklediğini belirten Köse, ilk olarak Genelkurmay Başkanlığı civarından yoğun bir ambulans sesi ve geçişi başladığını, Askeri Savcı Kaya'nın Korgeneral İlhan Talu'nun yanından arayarak "İstanbul'da köprüleri jandarma kesmiş olağanüstü durumlar var, bekliyoruz." dediğini söyledi.

"DARBENİN EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE YAPILDIĞINI DÜŞÜNDÜM"

Bu şekilde savcılık binasında beklemeye devam ettiğini aktaran Köse, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Gece yarısı General/Amiral Şube Müdürü Albay Cemil Turan telefonla beni aradı. Beni komuta katına çağırdı. Orada bana Genelkurmay Adli Müşavirliğine görevlendirildiğimi, TSK'nın yönetime el koyduğunu, sıkıyönetim ilan edildiğini söyledi. Zaten oraya gitmeden de basın bunu ilan ediyordu. Görevi kabul ettim. 'Bir şey mi yapacağım.' dedim. 'Yok' dedi. Orası çok kalabalıktı. Genelkurmay Başkanının, emir subayının odası, özel kalem müdürünün odasında bir sürü personel vardı. Hareketlilik devam ediyordu, dışarıdan sesler geliyordu. Ben darbenin emir komuta zinciri içerisinde yapıldığını düşündüm. Ertesi gün sabaha kadar karargahtaydım. Genelde bekleme odasında oturdum. Tuğgeneral Mehmet Partigöç sabahleyin savcı ve Merkez Komutanını çağırdı, teslim olma müzakeresi yaptılar. Ben de topluca teslim olan grup içerisindeyim. Gizleniyor durumuna düşmemek için öncesinde karargahtan ayrılmadım. Benim bulunduğum bölümlerde herhangi bir çatışma, yaralanma durumları meydana gelmedi. Daha doğrusu komuta katının içinde gece yarısı siviller girdiğinde silahlar ateş edildi. 'Ateş ettik, kaçtılar.' dediler."

"ONUNLA CEMAAT EVİNE Mİ GİTMİŞİM"

Genelkurmay Başkanı Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan'ın ifadesinde, Köse'nin cemaatçi olduğunu belirttiğinin aktarılması üzerine Köse, "Levent Türkkan benim cemaatçi olduğumu kime sormuş, daha doğrusu bunu kimden öğrenmiş? Ben onunla cemaat evine mi gitmişim, cemaat toplantısına mı katılmışım? Bunları sormak gerek. Olabilir zannıyla benim ismimi vermiş olabilir. Bu tür örgütler güçlü gözükmek için örgütten olmayanları da kendi adamıymış gibi gösterirler." dedi.

"SÖYLENENLER DOĞRUYSA DARBEYİ BUNLAR YAPTI"

Köse, ifadesinde şunları kaydetti:

"Ben de darbeye iştirak etmedim. Öncesinde darbe yapılacağını bilmiyordum. Benim Fetullahçı Terör Örgütü ile herhangi bir irtibatım yoktur. Fetullah cemaatinin darbe olmadan önce de terör örgütü olduğunu bir hukukçu olarak düşünüyordum. Zaten darbe yapılınca silahlı örgüt olduğu anlaşıldı. Söylenenler doğruysa darbeyi bunlar yaptı. Fakat ben ne askeriyede birlikte görev yaptığım kişilerden ne de sivilde irtibatlı olduğum kişilerden Fetullahçı diye ismini verebileceğim şu anda kimse yoktur. Yalnızca ben Merzifonluyum. Eşimin uzaktan akrabası olan hatırladığım kadarıyla Merzifon Atatürk İlkokulunda öğretmenlik yapan Mehmet Şengün için cemaatçi olduğu söyleniyordu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Darbe günü herhangi bir kimseden talimat almadım ve talimat vermedim."

Köse, savcılık sorgusunun ardından Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince, TCK'nın "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya engellemeye teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "kasten öldürmeye iştirak", "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (4)

KAVKAZ:

DÖVÜN İYİCE DÖVÜN AĞIZLARINDAN BURUNLARINI KIRIN İTLERİN. . . . SİZ BELKİ DARBE YAPAMADINIZ AMA BU MİLLETİN İÇİNE YİNE DE ETTİNİZ. . . ADAMLAR DARBENİN BABASINI YAPACAK. . . ŞİMDİ. . . HEM DE YASAL. . . . HAKLARIMIZI VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZİ KISITLAYACAKLAR. . . . ÇIKARACAKLARI YASALARLA. . . . BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU SİZDE ARTIK ÇEKİN GİDİ. . . HİÇ BİR İŞE YARAMIYORSUNUZ. . . ANCA KARGALARIN KORKTUĞU KORKULUK OLMUŞ SİZDEN. . .

14
0
yanıtYanıtla
MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN:

ARKADAŞLAR 2 SCORSKİ HELİKOPTER 2 F16 40 TANE TANKIN EKSİK OLDUĞU SÖYLENİYOR ADAMLAR NE KADAR İŞ BİRLİKÇİ KOMUTAN VE BAŞ VARSA HEPSİNİ ADALET SARAYINDA TOPLADILAR ŞİMDİ TEK KOLDAN TEK BAŞDAN SALDIRACAKLARI SÖYLENİYOR YALVARIRIM MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN ŞİMDİ DURUM DAHA TEHLİKELİ

1
2
yanıtYanıtla
ADALET:

BOMBALARI KEDİLER ATTI, KATLİAMI GÜVERCİNLER YAPTI.

2
1
yanıtYanıtla
ADALET:

bu darbeyi erdoğan yaptı diyen cücük beyinliler. . . darbe sabahı bankadan parasını çeken ve marketlerden aldıklarını stok yapan paralelci teröristler ve pkk cılardır.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title