Haberler

Darbe Püskürtüldüğü İçin Kurban Kestiler

15 Temmuz gecesi yapılan çirkin saldırının başarıyla püskürtülmüş olmasının bir gereği olarak Ergene Kaymakamlığı tarafından 'Şükür Kurbanları' kesildi.

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Abdulkadir Geylani Camii'nde kılınan namazla başlayan programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Belediye Başkanı ve Yardımcıları ile Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ile STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in yaptığı selamlama konuşmasıyla başlayan programda Kaymakam Fatih Kızıltoprak, yaşanan bu menfur olayların atlatılmasından sonra şükrün bir nişanesi olarak bu kurban kesme merasimini tertip ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi bizim için karanlık olsa da demokrasi tarihi açısından tüm dünya ülkelerinin tarihine en parlak anlatımlarla yazılacak şanlı bir gece olmuştur. Bu hain saldırıda ülkemizi kolay lokma sananlar her kuşun etinin de yenmeyeceğini öğrenmiş oldular. Bu anlamda onurlu, şerefli, aziz bu vatanın onurlu, şerefli, asil bir bireyi olmaktan dolayı bahtiyarım. Yaşadığımız sıkıntıların bertaraf edilmesinden ve istikbalimizin kurtarılmış olmasından duyduğum sevinçle Ülkemizi kirli emellerine kurban etmek isteyenlere fırsat vermeyen Rabbimiz için Şükür Kurbanı kesmeyi anlamlı buldum. Bu isteğimin sorumluluğunu üstlenen Samsunlular ve Sinoplular Derneği ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarına teşekkür ederim. Şüphesiz 15 Temmuz gecesini hiç unutmayacağız. Din kisvesi altında çocuklarımızı, uyruğumuzu, dinimizi ve kişiliklerimizi devşirmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Bizim şanlı tarihimize, şanlı bir tarih daha yazdıran o gecenin tüm kahramanları ile şehit ve gazilerini minnetle yad edeceğiz. Allah kurbanlarımızı kabul eylesin."

Programda söz alan milletvekili Mustafa Yel'de yaşananların korkunç, yapılan girişimin kabul edilemez olduğunu vurgulayıp, Türk halkı olarak her zaman dik, her zaman bir, her zaman iri kalmakla dünyaya daha çok dersler vereceklerini söyledi. Yel, "Değerli vatandaşlarım hepinizin şahit olduğu üzere bize reva görülen bu yapılanlar alçakçadır, haincedir. Tarihimizde bu denli bir ihanet görülmemiştir. 'Vatan sevgisi imandandır' der Efendimiz. Bunlarda iman olmadığı için vatan sevgisi kalplerinde bulunmaz. Kendi izzet ve şereflerini peşkeş çektikleri yetmiyormuş gibi aynı hayasızlığı bize reva görenlere karşı onurumuzla direndik. Sizleri bunlarla her türlü mücadeleye davet ediyorum. Allah birliğimizi bozanlara fırsat vermesin, dualarımızı, kurbanlarımızı kabul etsin" dedi.

Program İlçe Müftüsü Şaban Çakmak'ın Kuran tilaveti, kurban duası ve kurban kesimi sonrası sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Geylani Mustafa Yel AK Parti Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title