Haberler

Danıştayın "Öğrenci Andı" Kararına Tepki

Eğitim-Bir-Sen Antalya İl Başkanı Mustafa Çoban, Danıştay'ın "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine ilişkin kararı kabul etmediklerini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Antalya İl Başkanı Mustafa Çoban, Danıştay'ın "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine ilişkin kararı kabul etmediklerini belirtti.

Çoban, Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, 2013 yılında toplumun büyük çoğunluğunun beklentileri üzerine hukuk devleti olmanın ve demokratikleşmenin bir gereği olarak andımızın kaldırıldığını, sivilleşme adına önemli bir kazanım elde edildiğini belirtti.

Danıştay 8. Dairesinin idarenin takdir hakkını hiçe sayarak öğrenci andırın kaldıran yönetmelik hükmünü hiçbir pedagojik ve bilimsel verilerek dayanma ihtiyacı duymadan iptal ettiğini dile getiren Çoban, "Gerekçeli kararda, ülke gerçekliği ve toplumsal mutabakat bir yana uluslararası hukuk ve anayasa dahi görmezden gelinmiştir. Danıştay vermiş olduğu kararda, temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, darbe dönemi anayasalarıyla şekillenen eski Türkiye'nin ezberlerini gerekçe olarak sunmuş, hukukun evrensel ilkelerini gözardı ederek toplumsal birliğe ağır bir darbe vurmuştur. Bu kararı kabul etmiyoruz. İtiraz mercinin adaleti ve hukuku tesis edeceğine olan inancımızı koruyoruz." diye konuştu

Siyasi iradenin kararına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Çoban, Danıştay'ın aldığı ideolojik nitelikteki bu kararın öncelikle toplumsal barışa ve siyasi iradeye yönelik bir girişim olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Mustafa Çoban Danıştay Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title