Haberler

Cumhuriyet Üniversitesi'nde "Çocuk Ekokardiyografi Laboratuvarı" Açıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi pediatri servisinde "Çocuk Ekokardiyografi Laboratuvarı" hizmete açıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi pediatri servisinde "Çocuk Ekokardiyografi Laboratuvarı" hizmete açıldı.

CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, açılışta yaptığı konuşmada, 4 yıl önce Pediatri Ana Bilim Dalı'nda bölüm sayısının çok az olduğunu anımsattı. Bu nedenle hastaların Kayseri ve Ankara'ya gittiğini anlatan Dökmetaş, "Artık Sivas'tan Ankara'ya, Kayseri'ye, İstanbul'a hastalar gitmiyor. Çevre illerden Sivas'a gelmeye başlıyor. Buradaki cerrahi çalışmalarla birlikte yoğun çalışma var, güzel sonuçlar elde ediyoruz" diye konuştu.

Çocuk kardiyolojisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Burhan Oflaz ise çocuk kardiyolojisinin yan dal uzmanlığı olduğunu belirterek, "Yan dallar maalesef çok yaygın değil ülkemizde. Nüfusu 360 binin üzerinde olan merkezlere ancak çocuk kardiyologları gönderiyoruz. Sivas'ta bu konuda şanslı oldu" dedi.

Eko cihazı hakkında da bilgi veren Oflaz, bu cihazın son sistem bir cihaz olduğunu belirterek, özellikle çocuklar için ayarlanıp, geliştirildiğini kaydetti. Çocuk hastaların özelliklerinin erişkinlere göre farklı olduğunu belirten Oflaz, "Eğer biz çocuk kalp hastalığı olan bir hastaya erken teşhis koyar, uygun şekilde tedavi edersek, bu hastalar genellikle erişkin yaşa ulaştıklarında tamamen düzelmiş olurlar inşallah. Bu yüzden erken teşhis çok önemli. Erken teşhis koyabilmek için de teçhizatınızın, teknik alt yapılarınızın uygun olması lazım" diye konuştu.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Emine Konuk - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlyas Dökmetaş Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title