Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sorgun'da Belediye Meydanında gerçekleştirilen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sorgun'da Belediye Meydanında gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Kutlamalara, Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Gezer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören İstiklal Marşı'nın ardından, Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunması ile başladı.

Törende konuşan Sargın, Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin sahip olduğu vatan, millet, bayrak sevgisinin, insan haklarına saygı ve adalet gibi köklü devlet gelenekleri ile geleceğe güvenle baktığını belirtti.

İçinde bulunduğumuz dönemin, millet olarak her zamankinden daha çok kaynaşmayı, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkmayı, daha çok çalışmayı ve birbirimizi daha çok sevmeyi gerektirdiğine dikkat çeken Sargın şöyle konuştu:

"Cumhuriyet ilanına karar veren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tüm üyelerinin, bütün şehit ve gazilerimizi, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde milletçe saygıyla eğiliyoruz. Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetin ve milletimizin üstün değerleri etrafında dünden daha güçlü bir şekilde kenetlenerek, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek Vatan anlayışıyla milletçe tek yürek olarak, kardeş kavgası çıkarmaya çalışan fitne, fesat ve şer odaklarına en iyi cevabı veriyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın "Cumhuriyet Bayramını" kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kutlamalar öğrencilerin hazırladığı gösteri ve gazilere çiçek vermesi ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Gezer 29 Ekim Sorgun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title