Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye İçin Elzem"

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için elzem olduğunu belirterek, "Öyle ümit ediyoruz ki bu mesele 16 Nisan'da 'Evet' ile bitecek.

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için elzem olduğunu belirterek, "Öyle ümit ediyoruz ki bu mesele 16 Nisan'da 'Evet' ile bitecek. Bittiğinde de büyük bir uzlaşıyla, kucaklaşmayla bitecek. Milletimiz demokrasi açısından, istikrar açısından rahat bir nefes alacak." dedi.

Yavilioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen "Neden Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Olmalıdır?" konulu konferans vermek üzere geldiği Isparta'da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Cengiz Yavilioğlu burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı sistemi ve anayasa değişikliğine ilişkin düşüncelerini gençlerle paylaşmak adına Isparta'da bulunduklarını, Isparta'nın ziyaret ettikleri 13'üncü il olduğunu söyledi.

Birçok partinin düşüncesini ifade etmek suretiyle demokratik ortamda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yavilioğlu, "Anayasa değişikliğini biz MHP ile birlikte Meclis'ten geçirdik. Ortak bir şekilde de 'Evet' tabanında milletimize anlatıyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için elzem olduğunu vurgulayan Yavilioğlu, şunları kaydetti:

"Geçmişten aldığımız dersler, Türkiye Cumhuriyeti'nde gecikmiş bir sistem değişikliğinin var olduğunu gösteriyor. Geçmişte rahmetli Erbakan'ların, rahmetli Türkeş'lerin, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, Süleyman Demirel, Turgut Özal'ların... bunlar bir hareketin, bir partinin başında olmuşlar, hükümetler kurmuşlar. Önemli bir tecrübenin dillendirdiği bir konudur. Tarihi birikimimizin zamanı bu zaman. Aslında gecikmiş bir zaman, ama bu MHP ve AK Parti'ye nasip oldu. Bu dönüşümü iki güzide partimizin çabalarıyla halkımıza ifade etmek suretiyle, onların teveccühlerini almak suretiyle bu ülke yaşayacak ve önünde daha istikrarlı, daha güçlü, hükümet tartışmaları, kavgaları olmadan Türkiye'nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır. Gittiğimiz her yerde demokratik bir çaba var. Öyle ümit ediyoruz ki bu mesele 16 Nisan'da 'Evet' ile bitecek. Bittiğinde de büyük bir uzlaşıyla, kucaklaşmayla bitecek. Milletimiz demokrasi açısından, istikrar açısından rahat bir nefes alacak."

Kaynak: AA / Politika

Yusuf Ziya Günaydın Cengiz Yavilioğlu Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title