Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum:  7 Haziran bu ülkenin miladı olacaktır" dedi.

Iğdır'da halka hitap eden Erdoğan, 2002 sonunda dış borcun milli gelire oranının yüzde 73-74 olduğunu, şimdi ise yüzde 30'a kadar gerilediğini kaydetti.

"25 banka hangi dönemde iflas etti? Ey Bahçeli, senin döneminde, senin işbaşında olduğun dönemde ve bunun bu ülkeye maliyeti 50 milyar doları buldu" diyen Erdoğan, tüm muhalefete seslendiğini belirterek, "Masamın üzerine şu fatura geldi:  Memurdan, işçiden zorunlu tasarruf adı altında kesilen para 15 katrilyon. Konut edindirme yardımı altında kesilen 3,5 katrilyon. Ne yaptı? 18,5 katrilyon. 18,5 milyar bugünün rakamıyla. Bu borçları biz ödedik. Hala kalkmışlar, birisi 'ben memura şunu vereceğim' öbürü 'ben bunu vereceğim' diyor. Ben de diyorum ki, var mı artıran? Dürüst olun. Siz maaşı ödeyemediniz. Ne CHP ödeyebildi o zaman adı SHP idi, yavrusu DSP, MHP, işbirliği yaptınız, siz maaş ödeyemiyordunuz. Gittiniz zorunlu tasarrufla memurun maaşını kestiniz, işçiden kestiniz. Ondan sonra da ortada bıraktınız. Biz ödedik" diye konuştu.

-"7 Haziran bu ülkenin miladı olacaktır"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum:  7 Haziran bu ülkenin miladı olacaktır. Ben Cumhurbaşkanı olarak milletin tarafındayım. Partilere eşit mesafedeyim ama milletin tarafında olmak benim görevimdir. Millet bu görevi bana bunun için verdi. Doğruyu söylemek zorundayım eğer söylemezsem bu ülkedeki sorumluluktan kurtulmamız mümkün değil."

Hayatları boyunca hep yaşatmak için siyaset yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "1994 yılında İstanbul'a Belediye Başkanı oldum. Adeta nefes borusu tıkanmış olan İstanbul'a hayat vermek için çalıştık. 2003 yılında başbakan olduk. Her alanda Türkiye'ye hayat vermek için çalıştık. Ülkemizi büyüterek, 12 yılda, daha önceki 79 yılda yapılanlardan kat ve kat fazlasıyla hizmet verdik. 230 milyar dolardan aldık milli geliri 800 milyar dolara çıkardık. Eğitimi büyüttük. 346 bin derslik vardı, biz buna 234 bin derslik ilave ettik. Bunun bin 110 tanesini de Iğdır'a yaptık. Üniversiteleri büyüttük. 76 üniversitemiz vardı şimdi 193 üniversitemiz var" diye konuştu.

"Iğdır'a Üniversiteyi kim yaptı? Iğdır, üniversite hakkına sahip değil miydi?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama biz getirdik. Niye? Iğdır'ın genci, yavrusu, okumak için Ankara'ya, İstanbul'a gidemeyebilir, ayağına üniversiteyi getirelim istedik. İşte havalimanı. Havalimanından şehir yolu. Buraları kim yaptı? Bizzat geldim açılışını da yaptım. Iğdırlı havalimanına layık değil miydi? Acaba bizden öncekiler niye yapmadı bunu? Bunu da geç. Cumhuriyet tarihinde, 79 senede Türkiye'de yapılan yol 6 bin 100 kilometreydi, biz ise 12 senede 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. Iğdır'da doğru dürüst bölünmüş yol yoktu. Biz Iğdır'a geldikten sonra buraya 172 kilometre bölünmüş yol yaptık. Hastaneleri büyüttük. Bin 78 sağlık kurumu devralmıştık buna 2 bin 500 daha ilave ettik."

Şu anda vatandaşa 'istediğin hastaneye gidebilirsin, istediğin eczaneden ilacını alabilirsin' diyebildiklerini belirten Erdoğan, "Bu imkanlar var mıydı? Yoktu. Diğer sağlık tesislerinin yanı sıra biz Iğdır'a bir 150 bir de 250 yataklı hastaneyi de kazandırdık mı? Toplam havalimanı sayısı 26'ydı, 29 tane daha ilave ettik, 55 oldu. Bakın nasıl çalışıyoruz. Barajlarımızı büyüttük. 79 yılda 195 baraj vardı. 12 yılda biz buna 279 baraj daha ilave ettik. Iğdır'da içme suyu ve sulama için Ünlendi Barajı'nı inşa ediyoruz. Toplu konutları büyüttük. 43 bin toplu konutun üzerine 657 bin konut ilave ettik. Iğdır'da da 698 konutun inşasını bitirdik. Biz buyuz. Laf değil iş, iş. Mesele bu. Her alanda Türkiye'yi ve Iğdır'ı büyütmenin mücadelesini verdik" ifadelerini kullandı.

Ekonomiyi, alt yapıyı büyütürken demokrasiyi de güçlendirdiklerini dile getiren Erdoğan, "Bu ülkede Çözüm Süreci'ni başlatan biziz. 'Demokratik açılım' dedik, ikinci etabında 'milli birlik ve kardeşlik' dedik, ondan sonra Çözüm Süreci... Bu süreci ne bölücü örgüte ne başkalarına rağmen değil sadece milletimiz istediği için başlattık" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çözüm Süreci'ne Diyarbakır'daki kardeşim ne kadar sahip çıktıysa Trabzon ve Konya'daki kardeşim de o kadar sahip çıktı. Açık söylüyorum. Çözüm Süreci bölücü örgüte ve onun güdümündeki partiye rağmen bugünlere geldi. Düşünün, Van'da billboardlara kan akan musluklar koymuşlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ama bunlarda var. Fakat şunu bilmeleri lazım:  Zulm ile abad olunmaz. Ne yaparlarsa yapsınlar, eninde sonunda sandık muzaffer çıkacaktır. İşte bölücü örgüt, Şırnak'ta, Hakkari'de vatandaşlarımızı öldürdü. Bölgede, iktidardaki partinin seçim bürolarına, araçlarına, adaylarına, vatandaşlarımızın işyerlerine, evlerine binlerce saldırı oldu. Bu eş başkanların çıkıp da bir tanesinin kınadığını duydunuz mu? Gücünü oradan alıyor. Tam tersine, her fırsatta milleti kaosla, savaşla, kanla tehdit ediyorlar. Yaptıkları bu."

"Millete Boraltan utancı yaşatmadık, yaşatmayacağız"

Alandakilere "Biz Boraltan Köprüsü'nü iyi biliriz. Sizler de biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, Aras Nehri'nin üzerindeki Boraltan Köprüsü'nde Sovyet askerlerine teslim edilen soydaşların hemen oracıkta kurşuna dizildiğini söyledi.

Erdoğan, "Biz asla bu millete Boraltan utancı yaşatmadık, yaşatmayacağız. Ama biz Suriye'deki, Irak'taki çatışmalardan kaçıp gelen insanlara kapımızı açarken, onlarla ekmeğimizi bölüşürken bunlar sadece istismar peşinde koştu" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Boraltan Iğdır Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Geriye gün sayıyoruz. 7 Haziran bu ülkede bir değişime nokta konulacak gün olacak. O gün AKP den kurtulacağız. O gün RTE nin sesini kısacağız. O gün RTE yi indirme sayısını bulurlarsa muhalefet partilerinin RTE yi saraydan indirmelerine DESTEK VERECEĞİZ. Eh böyle bir gün bu ülkede MİLAT OLMAZ MI.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title