Haberler

    Cumartesi Aurası: Yapısalcılık

    'İstanbul için artık şiir yazılmıyor olmasından yola çıkılarak, kentin lirik tahayyüle olanak vermeyişinin nedenleri, Georg Simmel'in 'duyular sosyolojisi' [Gefühlsoziologie] bağlamında ele alınacak;

    'İstanbul için artık şiir yazılmıyor olmasından yola çıkılarak, kentin  lirik tahayyüle olanak vermeyişinin nedenleri, Georg Simmel'in 'duyular sosyolojisi' [Gefühlsoziologie] bağlamında ele alınacak; ağırlıklı olarak görme ve işitme duyularının Orhan Veli, Sezai Karakoç ve Ahmet Muhip Dıranas'ın İstanbul  üzerine yazılmış birer şiirindeki konumlarına ilişkin  sosyolojik okumalar yapılacak.'

    **

    Hilmi Yavuz

    Cumhuriyet Dönemi önemli şair ve yazarlarından Hilmi Yavuz, 14 Nisan 1936'da İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki eğitimini yarıda bıraktı. İngiltere'ye gitti. BBC'nin Türkçe bölümünde çalıştı. Londra Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli yayınevleri ve ansiklopedilerde görev aldı. Cumhuriyet, Milliyet, Yeni Ortam gazeteleri ve çeşitli dergilerde "Ali Hikmet" imzasıyla inceleme, eleştiri ve denemeler yazdı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İlk şiirleri Kabataş Erkek Lisesi'nde edebiyat öğretmeni Behçet Necatigil yönetiminde çıkan "Dönüm" dergisinde yayınlandı. Bu dönemde daha çok İkinci Yeni akımının etkisinde imgeci şiirler yazdı. Sonraki yıllarda gelenekçilikle çağdaş bir bakışı kaynaştıran, biçim ve özün dengelendiği bir düzey sergiledi. İslam mistisizmi, özellikle de tasavvuftan yararlanarak kendine özgü bir sözcük dağarcığı geliştirdi.

    **

    Cumartesi Aurası nedir?

    Cumartesi Aurası, Aura İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi'nin sertifika programı dahilinde düzenlenen disiplinlerarası nitelikteki konferans dizisidir. Mimarlık, şehircilik, sanat, edebiyat, felsefe dallarında tartışma, buluşma ve biraradalık ortamı oluşturmayı hedefler.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Beşiktaş

    Mekan : Aura İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi

    Mekan Adresi : Sinanpaşa İş Merkezi, Kat 4 Başlangıç Saati : 06.05.2017 14: 30: 00

    Bitiş Saati : 06.05.2017 17: 30: 00

    Kategori : Cumartesi Aurası: Yapısalcılık

    Tür : Konferans

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ahmet Muhip Dıranas Sezai Karakoç Kabataş Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title