Haberler

Çubuk'ta Çam ve Gürgen Tozundan Biokütle Yakıt İmal Edildi

Güncelleme:

Başkent'te fosil yakıta alternatif olan çam ve gürgen ağacı tozundan biokütle yakıt olarak imal edilen Pelet üretimine başlandı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde fosil yakıta alternatif olan çam ve gürgen ağacı tozundan biokütle yakıt olarak imal edilen Pelet üretimine başlandı.

Fakirin, kış ayının korkulu rüyası sobalarda kömürden kaynaklanan korbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alternatif yakıt olan Pelet, ilçede rağbet görmeye başladı.

MALİYETİ DAHA UCUZ

Odun artıklarının kurutulup, öğütülerek talaş haline getirildikten sonra yüksek basınçla sıkıştırılmasıyla elde edilen 6-8 mm. çapındaki yakıt topaklarından oluşan özel yakıt Pelet'in fosil yakıtlara göre maliyetinin ucuz olduğu belirtildi.

"PELET EVLERDE VE İŞ YERLERİNDE KULLANILIYOR"

Çubuk Zahireciler Sitesi'nde üretilen pelet yakıtının günlük üretim miktarı 7 tonu buluyor. Pelet yakıtı çam ve gürgen ağacı tozundan imal ettiklerini belirten üretici Erkan Can, "Bu yakıt şimdilerde birçok fabrika ve üretim tesislerinde alternatif yakıt olarak kullanılıyor. Ülke ekonomisi ve üretimi son derece katkılı olan yakıt. Yüzde 90 kömürle eşdeğerdedir. Alternatif yakıt Pelet, evlerde ve iş yerlerinde kullanılmaktadır" dedi.

Çevreci bir yakıt olarak üretimi yapılan biyokütlenin, 25 kiloluk torbalarda ve tonu 350 liradan satışa sunuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Önemsiz Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Eros:

Milletin fakir oldugu kabul ediyorsunuz yani bu ulkede ulan kendi agzinizla fakir diye haber yapip sonra mitinglerde turkiyede aç yok diyorsunuz ulkenin yarisi aclik sinirinda yasiyor.

12
2
yanıtYanıtla
adem:

avrupada aracın arkasına bir ufak soba kurularak odundan çıkan dumanı alarak filitreden geçirerek boru yardımıyla motora kadar götürülmek suretiyle gaz elde edilerek yakıt sistemiyle çalışan araba vardır bir kova odun ile 100 km gidilecegini kanıtlamışlardır bilginize

9
3
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Ben zenginim yanlışlıkla açtım haberi

8
1
yanıtYanıtla
dikkatli ol:

zengin

yanıt0
yanıt0
Doğu Batı:

Japonya son depremlerin ardından tüm nükleer santralleri kapatma kararı aldı. Bu kararı uyguluyor. Enerjide bağımlı olmamak için okyanuslarda doğal olarak oluşan ''Metan Hidrat'' maddesini, metan gazına çevirecek bir teknolojiyi 10 sendede buldular ve kullanıyorlar. Biz ise daha kendimize ait yer altı zenginliklerini çıkartıp kullanamıyoruz. Zonguldak bölgesinde bulunan taş kömürü karbon bakımından ? ya varan saflık derecesinde ve en kaliteli kömür. Ucuzundan fakir fukara sebeblensin.

6
2
yanıtYanıtla
metin:

Çok bilen arkadaşım zonguldakta çıkan kömürün normal ev tipi sobalarda yakılamadığınıda biliyorsundur inşallah

yanıt2
yanıt0
Ayşe:

Devlet işe yaradımı basar vergiyi boşuna heveslenmeyin bu ülkede yakıt ucuz olamaz olmaz. . Petrolun varili 45 dolar biz ise varilini 220 dolara alıyoruz yani 4 kat pahalı.

4
1
yanıtYanıtla
ÖNCE BAĞIMSIZ OLALIMDA İCAT KOLAY:

BİR ŞEY YAPMAK İÇİN İNGİTEREN İZİN BARİ ALIN SONRA RAFA KALDIRMAK ZORUNDA KALIYORSUNUZ

1
1
yanıtYanıtla
hoca:

keşfetin fakırın yüxümü güldü bırak fakır olan onurludur onur şekilde ölür taslanma bide cebi güleçek bizim yılardır yüzümüz gülmedi bu senede cebimiz gülmesin sayenızde

1
0
yanıtYanıtla
Anti batıMobil-IOS:

Tonu 350€ burda ab de

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title