Haberler

Cso'dan Itri Konseri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Itri'nin eserlerinin seslendirildiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konserini dinledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Itri'nin eserlerinin seslendirildiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konserini dinledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CSO Konser Salonu'ndaki etkinliğin başında yaptığı konuşmada, UNESCO'nun 2012'yi "Itri ve Nabi yılı" ilan ettiğini belirterek, dünyanın bu iki insanı andığını kaydetti.

Günay, gelecek yıl da Piri Reis'in dünya haritasını hazırlayışının 500. yıl dönümü münasebetiyle etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade etti.

Itri'yi (Buhurizade Mustafa Efendi) sözcüklerle ifade etmenin "haddi olmadığını" dile getiren Günay, onu Yahya Kemal Beyatlı'nın en güzel şekilde anlattığını söyledi.

Günay'ın konuşmasının ardından, sanat yönetmenliğini Murat Salim Tokaç'ın yaptığı orkestra Itri ve Nabi'nin eserlerini seslendirdi.

Tokaç, konser sonunda yaptığı konuşmada etkinliğin 2 yıllık bir çalışmanın eseri olduğunu belirtti.

Bakan Günay'ın sahneye davet ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sanatçıları tek tek tebrik etti.

Başbakan Erdoğan, Tokaç'a plaket verdi.

Konseri, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, bazı AK Partili milletvekilleri, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile çok sayıda davetli izledi.

Muhabir: Ertuğrul Subaşı

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Recep Tayyip Erdoğan Murat Salim Tokaç Ertuğrul Günay Emine Erdoğan Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title