Haberler

    Covid-19'e karşı mucize çözüm carvacrol'e ABD'den büyük ilgi

    Güncelleme:

    Zürih Üniversitesi yaptığı araştırmada kekik yağının içinde bulunan carvacrol maddesinin iyileştirici özelliğinin olduğunu, korona virüsünün DNA zincirini parçalayarak virüsü yok ettiğini ortaya çıkardı. Bu bilgi 46 farklı üniversitede yapılan araştırmalarla da onaylandı.

    & ; Türkiye, kekik yağı üretiminde birinci sırada ve dünya tüketiminin yüzde 60'ını tek başına karşılıyor. Carvacrol mucizesinin farkına varan ABD, Türkiye'den tek seferde 152 bin kiloluk talepte bulundu. Bugüne kadar Türkiye üretiminin yüzde 40'ını alan ABD, eylül ayı sonlarında bu talebini yüzde 80'lere çıkardı.

    Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı (TABA - AmCham) ve L'actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat, bu talebin Türkiye adına risk taşıdığını söyledi. ABD'den gelen bu talebi sınırlamak gerektiği konusunda uyarıda bulunan Akat, "Ülkemiz kekik üretiminde dünya lideri ve halen bu alanda gücünü elinde tutuyor. ABD'nin talebi 152 bin kilo ve bu da Türkiye'nin bir yıllık toplam üretimine eşdeğer. Bir seferde gelen bu talep, normal taleplere eklendiğinde ve Türkiye'den ihraç edilmesi durumunda, ülkemiz kekik ve kekik yağı konusunda zor duruma düşer. Baştan tedbir almazsak, kendimiz için kekik bulamama noktasına gelebiliriz" bilgisini verdi.& ;

    & ;Covid-19 ile mücadelede tüm dünyada ilaç ve aşı çalışmaları hızla devam ederken, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) de kekik yağının içinde bulunan carvacrol maddesinin virüsleri öldüren aktif hammaddeler içerdiğini açıkladı.

    Doğadan gelen mucize bitki kekik ve yağının içinde yer alan carvacrol, geçmişten bugüne ağrı kesici ve detoksifikasyon dahil olmak üzere birçok terapötik alanda kullanıldı. Akat, "iyileştirici gücü olan ve virüsleri yok eden carvacrol maddesini Ar-Ge çalışmalarıyla birleştirerek yüzde yüz yerli ürünler üretip, Türk halkına sunduk." dedi.& ;



    Kaynak: Snob Magazin / Magazin

    Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Türkiye Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title