Haberler

Çorum'un Meşhur 10 Dilim Kavunu Tezgahta Yerini Aldı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yetişen ve hasadına başlanılan 10 dilim kavun tezgahta yerlerini almaya başladı.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yetişen ve hasadına başlanılan 10 dilim kavun tezgahta yerlerini almaya başladı.

İlçeye bağlı 106 köyün yaklaşık 80'ninde ekimi yapılan meşhur 10 dilim kavunun hasadına başlandı. 10 dilim kavun çeşidinin hasadının erken başlayıp erken bittiğini söyleyen üreticiler, bu sürecin 3 aylık bir zaman dilimde gerçekleştirdiğini aktardı.

Kavşut Köyü'nde çiftçilik yapan Cevat Alımcı, bu yıl yaklaşık 30 dönüm araziye 10 dilim kavun ektiğini, şuana kadar 4-5 ton kavun çıktığını, bir kısmının da olgunlaşmasını beklediğini söyledi. Bu yıl yağışların çok olmasından dolayı verimin geçen seneye oranla daha iyi olduğunu söyleyen Alımcı, 5 gün önce hasadını yaptığı tarlasından çıkan 10 dilim kavunları traktörü ile ilçe merkezinde kilosunu 2 TL'den sattığını belirterek, bu cins kavunların hem aroması hem de veriminin güzel olduğu için ektiğini söyledi.

'Kavunun fiyatı ilk çıktığında 1.5-2 lira'

İlk kavun hasadının çıkıp tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte fiyatının 1.5 ile 2 TL arasında değişiklik gösterdiğini vurgulayan Alımcı, sezon sonuna doğru kavun bolluğunun olduğu zamanlarda bu fiyatların 1 TL'ye kadar düştüğünü söyledi.

Kavun yetiştiriciliğinin işçiliği çok zordur diyen Alımcı, "Bizim en büyük sorunumuz domuzlar. 15 tane domuz 100 dönüm bir tarlaya girdiği zaman 1 gecede bitirebiliyor. Bizler sabaha kadar domuz nöbeti tutmak zorunda kalıyoruz." dedi.

'1 kavun 3-4 kilogram arasında geliyor'

Kavşut Köyü'nde yaklaşık 160 dönüme 10 dilim kavun eken Hüseyin Kuşbudu isimli çitçi ise, tarlasından şuana kadar 4-5 ton ürün aldığını, 250 tona yakın ürünün ise olgunlaşmayı beklediğini ifade etti.

10 dilim kavunun ortalama 3-4 kg arasında geldiğini aktaran Kuşbudu, "Hem görüntü hemde lezzet bakımından tüketiciler genellikle bu dönemde 10 dilim kavunu tercih ediyorlar" dedi.

Kuşbudu, "Gerek yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle, gerekse yaz tatili olması nedeniyle Sungurlulu olup başka illerde ikamet eden vatandaşların genellikle hediye olarak yaşadıkları şehirlere 10 dilim kavunu götürdüklerini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sungurlu Kavşut Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title