Haberler

Çorum'da Minibüsçüler Arasındaki Rekabet Sürüyor

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, Minibüsçülerin Kıyasıya Yaptıkları Rekabetten İlçe Belediyesi Olarak Rahatsızlık Duyduklarını, Bundan En Büyük Zararı Yine Minibüsçülerin Gördüğünü Söyledi.

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, minibüsçülerin kıyasıya yaptıkları rekabetten ilçe belediyesi olarak rahatsızlık duyduklarını, bundan en büyük zararı yine minibüsçülerin gördüğünü söyledi.

Minibüsçüler arasında yaşanan rekabet nedeniyle Çorum'a 80 kilometre uzaklıktaki Sungurlu ilçesinde yolcu ücretleri 2 YTL olurken, 60 kilometre uzaklıktaki Osmancık'ta ve 54 kilometredeki İskilip'te de 2 YTL. Minibüsçüler yaklaşık bir yıldır sürdürdükleri rekabeti 2008 yılında da devam etme kararı aldılar. İlçeden Çorum'a geliş ve gidişlerin mazot paralarını çıkaramadıklarını belirten minibüsçüler, tek sorunlarının oturup konuşamamak olduğunu belirterek, ''Rekabet her geçen gün minibüsçüleri biraz daha

geri götürüyor. Çok sıkıntı içerisindeyiz. Bu rekabet böyle devam etmesi halinde minibüsleri satılığa çıkarabiliriz" şeklinde konuştu.

Çorum'dan Osmancık'a giden Fuat Kıraç isimli yolcu, "Rekabetten vatandaşlar yararlanıyor, ancak bu rekabetin sonunda iflaslar başlarsa ve minibüs sektörü çökerse sonunda yine vatandaşların zarar göreceğini inanıyoruz" dedi. Sungurlu yolcusu Serkan Durmuş ise, "Rekabetler her ne kadar vatandaşın lehine gibi gözükse de aslında sonunda vatandaşlara daha çok zarar verecek sonuçlar doğurabilir. Minibüsçüler mutlaka orta yolu bulmalıdırlar" diye konuştu.

Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, minibüsçülerin kıyasıya yaptıkları rekabetten ilçe belediyesi olarak rahatsızlık duyduklarını, bundan en büyük zararı yine minibüsçülerin gördüğünü belirterek, "Minibüsçülerimizin oturup orta yolu bulmaları gerekiyor. Bizler belediye olarak gereken neyse yapmaya hazırız " dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun ise, belediye olarak minibüsçüler arasında orta yolu bulmaya çalıştıklarını, ancak bunda başarılı olamadıklarını ifade ederek, "Sonuçta esnafımız zarar görüyor. Yolcu ücretlerinin düşük olması, ilçe halkının Çorum'a daha çok sık gitme imkanı sağlıyor ve büyük alışverişler kent merkezinde yapılıyor. Buda ilçemiz açısından iyi değil, minibüsçüler mutlaka anlaşmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

(ES-BÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title