Haberler

Çorum'a Yeni Ayakkabı Fabrikası

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Organize Sanayi Bölgesinde yakın zamanda faaliyete geçecek olan LSY Ayakkabı Fabrikası’nı ziyaret etti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Organize Sanayi Bölgesinde yakın zamanda faaliyete geçecek olan LSY Ayakkabı Fabrikası'nı ziyaret etti.

TSO Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik'in de katıldığı ziyarette, LSY Ayakkabı Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Emin Doğrucu, fabrika hakkında bilgiler verdi.

Fabrikanın tam donanımlı olarak 45 bin metrekare alan üzerinde hizmete başlayacağını belirten Doğrucu, ilk etapta Hummel, Lotto, Kinetix ve New Balance gibi dünyaca ünlü markalara ayakkabı üretileceğini söyledi.

Fabrikanın 250 kişi ile üretime başlayacağını, 2017 yılı sonunda da ortalama bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Doğrucu, ilk etapta günlük 8 bin çift, daha sonra ise 30 bin çift ayakkabı kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

Doğrucu, fabrikanın 3 Ağustos tarihinden itibaren faaliyete başlayacağını sözlerine ekledi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, fabrikanın Çorum için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Üreten, istihdam sağlayan kurumların ilimiz ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Başaranhıncal, "Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak, ilimiz Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapacak her bir firmamız için 'yatırım müdürü' olarak görev almaya hazırım. Organize Sanayi Bölgemiz, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Yatırımcılara her türlü kolaylığı, altyapı imkanını sağlıyoruz. Ayrıca bürokratik işlemlerde de yanlarında bulunuyoruz. İlimize dışarıdan gelen son yatırım LYS Ayakkabı. Gerek istihdamlarıyla, gerek ihracatlarıyla Çorum'a yeni ufuklar kazandıracaklarına inanıyorum. Başkan Yardımcımız Fikret Bey'in de fabrikanın kurulum sürecinde bir hayli emeği var. Bürokratik çalışmalarda, idari yapının şekillendirilmesinde emek ve tecrübesini esirgemedi" dedi.

Başaranhıncal, LYS Ayakkabı'nın yeni yatırımının hayırlı olmasını diledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hummel Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title