Haberler

Çöpten Elektrik Üretecek Katı Atık Birliği Tanıtıldı

Güncelleme:

Çöplerden elektrik üretimini hedefleyen "Kütahya Katı Atık Birliği"nin üyeleri, Simav'da düzenlenen yemekli toplantıda bilgilendirildi.

Kütahya merkez ve ilçelerinden toplanacak çöplerden elektrik üretimini hedefleyen "Kütahya Katı Atık Birliği"nin belediye başkanlarından oluşan üyeleri, Simav'da düzenlenen yemekli toplantıda bilgilendirildi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın ev sahipliğinde şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcaları Gazinosu'nda gerçekleşen toplantıya Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Kütahya Katı Atık Birliği ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Kütahya Katı Atık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Albayrak, şirket yöneticileri, birliğe üye ilçe ve belde belediye başkanları, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Simav Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner'in yanı sıra Simav Belediyesi bürokratları katıldı. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, toplantı öncesi konuklarına yarenlerin seslendirdiği müzik eşliğinde yemek verdi. Seçkin konuklarını ilçesinde ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Başkan Özkan, toplantının açış konuşmasında Simav'ın en büyük sorunu olan katı atık ve çöpünden kurtulmak için Birliğe üye olduklarını ve şirketin ilçede bir an önce faaliyete geçmesini dört gözle beklediklerini söyledi. Başkan Özkan, "Gelecek nesillere çevre sorunlarından arındırılmış bir Simav bırakmak istiyoruz" dedi.

19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremin ardından Eynal Kaplıcaları'nda yıkılan otellerin yerine birisi 4, diğeri de 5 yıldızlı olmak üzere iki turistik otel yaparak ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamak istediklerine vurgu yapan Başkan Özkan, "Buradan özel sektöre de sesleniyorum. Simav'da termal turizm başta olmak üzere jeotermalden elektrik üretimi de dahil yatırım yapmak isteyen özel sektörün önünü açmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Karaboran ise, böylesine anlamlı bir toplantının 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün hemen akabinde yapılmasını manidar bulduğunu söyledi. Karaboran, çöplerin birlik vasıtasıyla toplanmasıyla hem çevreye verdiği zarardan kurtulacaklarına, hem de üretilecek elektrik ile ülke ekonomisine katkı sağlanacak olmasına sevindiklerini söyledi.

Kütahya Katı Atık Birliği ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Artık günümüzde Çevre Dostu Bir Belediyecilik anlayışı hakim olmuştur. Gelecek nesillerimize bırakacağımız en güzel miras tertemiz bir çevre olacaktır. Biz de Birliğimiz ve onun değerli üyeleri sizler sayesinde Kütahya'nın gelecek nesillerine tertemiz bir ortam bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Toplantının son konuşmasını Kütahya Katı Atık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Albayrak yaptı. Albayrak, "Kütahyalılar olarak ne kadar övünseniz azdır. Çünkü Kütahya bir ilki gerçekleştiriyor. Çöpten elektrik üretimi ile sağlanacak gelirin tamamı Katı Atık Birliğine ait olacaktır. Biz sizlere en iyi bir şekilde hizmet verebilmek için her türlü hazırlığımızı yaptık" dedi.

Yılda 162 bin ton dolayındaki katı atığı işleyerek elektrik üretimini sağlayacak projenin sunumunu gerçekleştiren şirket yöneticisi Sadullah Karahasanoğlu, proje tutarı 40 milyon TL'yi bulan yatırımın Kütahya merkez ve ilçelerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Projenin teknik detayları hakkında üyelere bilgilendirmelerde bulunan Karahasanoğlu, "Yakında teknik ekibimiz üye belediyelerimizi gezerek daha detaylı bilgiler sunacaklar. Bunun yanında başarıya ulaşmak için vatandaşlarımızında bilinçlendirilmesi gerekiyor. Yakın zamanda vatandaşlarımızı da bilinçlendirmek için ilçelerimiz ve beldelerimizde toplantılar düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından sahneye Simav Zeybekleri çıktı. Zeybeklerin sergilediği yöresel oyunlar konuklardan alkış aldı. Başkan Özkan, daha sonra konuklarını Eynal Kaplıcaları'nda bir yer altı jeotermal kuyusunun yanına götürerek yer altından çıkan enerji ile şehir ve seraların ısıtılmasının yanında Eynal Kaplıcaları'ndaki tesisler ve hangi tür hastalıklara iyi geldiği hakkında detaylı bilgiler sundu. Konuklar akşam saatlerinde Simav'dan ayrıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Süha Karaboran Süleyman Özkan Kütahya Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title