Haberler

Çok Sevdiği Develerine Torunlarının Adını Verdi

Çok sevdiği develerine torunlarının adını verdi

VAN - Van'da yaklaşık 15 yıldır deve yetiştiriciliği yapan Ekrem Demir, çok sevdiği develere torunlarının adını verdi.

İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli Mahallesi'nde deve yetiştiriciliği yaparak geçimini sağlayan 61 yaşındaki Ekrem Demir, gözünün önünden hiç ayırmadığı develerine torunlarının adını verdi. Develerine 'Berdan, Mani ve Özgür' adını veren Demir, 15 yıl önce başladığı deve yetiştiriciliğini ömrünün sonuna kadar sürdüreceğini dile getirdi. Deve sevgisinin askerlik yıllarında başladığını söyleyen Demir, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde askerlik yaptığı yıllarda, ilçede düzenlenen deve güreşi festivallerinde halkı korumakla görevlendirildiğini ve o günden bugüne develere hayran kaldığını belirtti.

Askerlikten döndükten hemen sonra deve yetiştiriciliği işine giren Demir, "Çanakkale Ezine'de askerlik yaptım. Orada deve güreş sahaları vardı. Develeri orada güreştirirken, bizlerde asker olarak oradakileri kurumakla görevliydik. Orada ilk gördüğümde bu işi çok sevdim. Askerden döndükten sonra ise Van'a gelip bu işe başladım" dedi.

Askerde başlayan deve tutkusuyla iş sahibi oldu

15 yıl önce Çanakkale ve İzmir'den aldığı develerle işe başladığını söyleyen Demir, "Askerlikten döndükten sonra bu işi çok merak ettim. 'Deve sahibi olacağım' diye bu işi kafama koydum. Çalışa çalışa gittim bir iki deve İzmir ve Çanakkale'den aldım getirdim. 15 yıl önce develeri getirdim. Artık bu işe alıştık. Bir iki küçük deveyle bu işe başladık" diye konuştu.

"Osmanlı döneminde deve kervanı Van'dan geçermiş"

Arkadaşının okuduğu kitaplarla içindeki deve sevgisinin arttığını ifade eden Demir, Osmanlı döneminde de develerin çok sevildiğini söyledi. Ömrünün sonuna kadar deve yetiştiriciliği işini sürdüreceğini belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir arkadaşım develerle ilgili bir kitap okuyordu. Osmanlı döneminde deve kervanı Van'dan geçermiş. Osmanlı döneminde develeri çok sevmişler. Bizlerde o sevgiyle bu develeri seviyoruz. Hatta bunun daha fazlasını seviyoruz. Develerime torunlarım 'Berdan, Mani ve Özgür' adını verdim. Develerimi çok seviyorum. Turizmden dolayı herkes buraya gelip fotoğraf çekiyor. Ölene kadar ben bu işi yürüteceğim."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Demir Çanakkale Ezine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title